Dovleac împănat cu friptura de pui îmbălsămat

Postat de klausenburger in Pui
2 Noi 2014 | 4420 vizualizari
Dovleac împănat cu friptura de pui îmbălsămat

Azi mă jucai cu aromele toamnei şi mă gândii că poate o să vă amuze şi pe voi să faceţi la fel. Dovleacul e o resursă complexă şi ludică. Îl sculptăm, îl decorăm, îl coacem în fel şi chip. Ca strugurii, dovleacul ascunde în carnea lui bucuria soarelui. De astă-dată l-am umplut cu minuni şi i-am aşezat alături carne frăgezită în arome de ceai. Mai multe retete puteti gasi aici: http://klausburger.blogspot.ro

Ingrediente

  • Pentru dovleacul împănat
  • 1 dovleac potrivit de mare (mediu)
  • 500 gr ciuperci
  • 200 gr orez
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei potrivit de mare
  • 1 ţelină mică
  • 50 gr prune uscate
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 100 gr smântână grasă
  • 30 ml ulei
  • condimente: sare, piper, vegeta (dacă foloseşti), foi de dafin, ienibahar, busuioc
  • Pentru puiul îmbălsămat Aprox. 1 kg pulpe de pui (sau orice altă parte a puiului vă place)
  • 1 lingură de melasă de rodii
  • 1 linguriţă de muştar franţuzesc
  • 1 linguriţă boabe de ienibahar
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 linguriţă de sos dulce-iute tailandez
  • 1 linguriţă susan
  • 30 gr caise confiate
  • 1 cană de ceai aromat din: mentă şi salvie în care ai stors o jumătate de lămâie
  • 1 lingură de pastă de roşii
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 100 ml vin alb

Mod de preparare

1. Spală bine dovleacul pe dinafară, taie un capac, scobeşte cu atenţie interiorul să nu rămână deloc sâmburi şi dă la cuptor, unde îl laşi să se coacă de jumătate. Pentru a şti cât s-a copt, verifici cu furculiţa. Când ea intră cu puţină greutate, îl poţi scoate şi umple.

2. Între timp: spală carnea de pui, codimenteaz-o cu sare şi piper, aşeaz-o în cratiţă cu toate cele menţionate, mai puţin usturoiul pe care îl vei adăuga la sfârşit, când carnea e făcută şi sosul a scăzut şi a devenit consistent. Dacă vinul se evaporă prea repede, adaugă încă un păhărel de vin alb, sau ceai. Ceaiul se face fierbând o cană de apă într-un ibric, apoi adaugi plantele şi laşi la infuzat 3-5 minute sub capac şi adaugi zeama de lămâie. Acest ceai şi vinul se pun peste carne înainte să o dai la cuptor.

3. Spală orezul cu apă rece până iese amidonul din el.

4. Într-o cratiţă non-aderentă pune toate legumele tocate cubuleţe, orezul spălat şi uleiul. Prunele şi usturoiul se adaugă la sfârşit doar. Când legumele şi orezul au devenit sticloase, adaugă o ceşcuţă de apă călduţă şi lasă să fie absorbită de orez. Mai adaugă apă dacă este prea puţină. Când orezul este de jumătate făcut, adaugă condimentele şi smântăna şi amestecă bine să se topească smântâna.

5. Dacă dovleacul e copt de jumătate, umple-l cu risotto-ul făcut după cum am spus mai sus, pune capacul de dovleac şi dă înapoi la cuptor pentru încă aprox. 30 minute, sau până când vezi că orezul e făcut înăuntru şi nu e foarte zemos. Când orezul e făcut, iar dovleacul e şi el copt bine, scoate-l şi lasă-l la răcit pe masă în bucătărie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac împănat cu friptura de pui îmbălsămat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cannelloni cu carne de pui

Postat de Irina

Cannelloni cu carne de pui

Dupa ce am pregatit toate ingredientele de care aveam nevoie pentru reteta de cannelloni cu pui, am trecut la prepararea ei. Am pus o tigaie la incins, am turnat putin ulei si am adaugat carnea...

Citeste continuarea

Reteta de pulpe de pui cu legume chinezesti si bulgur

Postat de panacris

Reteta de pulpe de pui cu legume chinezesti si bulgur

Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui cu legume chinezesti si bulgur: Pulpele de pui se curăță, spală și taie în două. În vasul de ceramică al minunatului aparat de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2014, 18:53
N-am mancat niciodata Indrazneata combinatie!
la 02.11.2014, 20:06
Moaaaamaaaaa, cum arata!
la 02.11.2014, 20:10
Ce combinatie interesanta ai facut,fata draga!Cred ca a iesit o bunatate. Poza e fascinanta!
la 02.11.2014, 22:28
Multumesc dragele mele de apreciere
la 03.11.2014, 03:45

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking