Rulouri fantezie

Postat de nico15 in Porc
16 Noi 2012 | 3915 vizualizari
Rulouri fantezie

Ingrediente

  • 1 felie sunca de Moravia
  • 1 bucata cotlet de porc
  • 100 g de ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 1 catel de usturoi
  • 10 ml de cognac
  • Sare
  • 6 g de nucsoara
  • 15 pastai de fasole verde
  • ½ de pastarnac
  • Dovleac
  • ¼ ardei,
  • ¼ de morcov
  • 2 felii de portocala
  • Juice ½ de portocala
  • 2 cartofi
  • Unt, ulei
  • 4 rosii cherry
  • Sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Facem pasta din ficatei(normala aceasta se face pentru mai multe portii si mai multe rulouri, de aceea eu am cautat sa o micsorez, pentru a se intelege). Taiem ceapa(doar 1/2) si usturoiul foarte fin dupa care il sotam in unt, adaugam ficateii, sare, piper, cimbru iar la final flambam cu cognac.

Lasam sa se raceasca si punem amestecul respectiv in blendar si blendam, va rezulta o pasta de ficat.

Spalam si curatat telina si pastarnacul si le punem la fiert in apa cu sare, din pastarnac taiem un chips pe care il vom lasa mai putin la fiert si il vom scoate in avans, restul ramanand pentru a se fierbe bine deoarece vom face un piure.

Punem separat la fiert si fasolea verde in apa cu sare, iar dupa ce este fiarta in proportie de 75% se scoate si se va introduce in apa rece pentru a avea culoarea verde intens.

De asemeni taiem julien, morcovul, ardeiul. Punem la sotat intr-o tigaie in unt: morcovul, telina(acestea taiate julien) fasolea verde(2-3 pastai) si ardeiul, putin cat sa se inmoaie, dupa care le saram si le scoatem lasandu-le in asteptare(acestea le vom folosi la umplerea ruloului).Pentru a da ruloul la cuptor va trebui sa pregatim un pat de legume, ruloul se poate servi si cu aceste legume dar la fel de bine se poate servi si cu piureul de telina, eu am ales varianta a doua.

Deci, am spalat, curatat si feliat doi cartofi subtire, am pus ulei intr-o tigaie am pus ardeii, restul de ceapa, fasii de morcovi, fasole verde, cimbru, care si piper iar pe acest pat vom aseza ruloul nostru dupa cum urmeaza: punem o folie de aluminiu(multa lume spune ca este toxica, dar am vazut numerosi bucatari de fitze care o folosesc din belsug), adaugam   felia de sunca de Moravia, cotletul aplatizat, cimbru, fasiile de legume si cele doua felii de portocale taiate fin, rulam bine, mai adaugam putin ulei si strangem bine, formand un rulou.

Acest rulou il vom pune intr-o tigaie fara ulei si il vom lasa sa se friga cateva minute pe fiecare parte. De abia dupa aceea se va adauga peste legume si se va da la cuptor la 180°C aproximativ 25 de minute.

In acest timp facem piureul de telina si pastarnac acestea se blendeaza bine dupa care intr-o tigaie punem putin unt si adaugam acest piure, punem sare si radem putina nucsoara. Luam fasolea verde care a fost prefiarta si o vom taia la aceeasi dimensiune pentru a forma un gardulet.

Verificam si dovleacul  dupa ce il fierbem aruncam surplusul de apa in care a fiert, blendam bine si dupa aceea adaugam intr-o tigaie, punem un praf de curry si adaugam smantana lichida.  Verificam la cuptor si desfacem ruloul, acesta il vom pune la loc inca 10 minute fara folie. Intr-o tigaie punem putin unt in care vom trage la tigaie chips-ul de pastarnac si rosii cherry.

Decoram ca in imaginile alaturata. Este destul de mult de scris dar cand preparati, veti observa ca este usor. Timpul de preparare ar fi in jur de 40 de minute, dar pentru mai multe portii nu doar una cum v-am prezentat eu.

Va doresc,

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri fantezie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Perisoare cu cus-cus, in sos tomat

Postat de RODIMUR

Perisoare cu cus-cus, in sos tomat

Se fac mai întâi perișoarele din carnea tocată amestecată cu: un ou, orezul (spălat bine în câteva ape și scurs), ceapa tăiată mărunt, mărarul tocat fin, sarea și...

Citeste continuarea

Jumari cu boia si ceapa -la multicooker

Postat de mihaelar63

Jumari cu boia si ceapa -la multicooker

Grasimea de porc se taie cuburi . Depinde cat de mari va plac jumarile . Eu le tai demarimea a doua cutiute de ghibrituri :D Am pus jumarile crude in multicookerul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2012, 15:41
la 16.11.2012, 16:15
o prezentae de exceptie
la 16.11.2012, 16:45
multumesc multtt.
la 16.11.2012, 16:47
o portie va rog
la 16.11.2012, 17:13
Vine, vineeeeeeeeeeeeeeeee

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking