Ingrediente
- 500 g carne de pui (poate fi cu os)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata telina
- 8 boabe de piper negru
- 1 kg dovleac
- 10 pastai de cardamom (optional)
- 1 bucata de praz
- 50 g unt
- 4 linguri ulei de porumb
- 200 g orez
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Mai intai se face supa de pui. Pune carnea, ceapa, telina, morcovul si boabele de piper intr-o oala si acopera-le cu 3 litri de apa. Fierbe-le la foc mic, pana cand carnea este moale. Strecoara si pastreaza carnea si zeama de supa.
Curata dovleacul de coaja si seminte. Taie-l in cuburi nu foarte mari.
Curata prazul si taie-i partea alba in rondele nu foarte groase.Incalzeste untul si uleiul intr-o cratita mare (eu am folosit wok-ul). Pune pastaile de cardamom si prajeste-le putin. Adauga dovleacul si prazul. Amesteca bine si caleste-le cam 3-4 minute. Pune un capac si lasa-le la foc mic, pana ce dovleacul se inmoaie putin (cam 5 minute).
In timpul acesta fierbe orezul in restul de zeama, pana ce se inmoaie.
Scoate carnea de pui de pe oase si rupe-o in fasii.
Pune dovleacul cu tot cu zeama intr-o oala mare. Scoate pastaile de cardamom. Transforma totul intr-o pasta cu ajutorul blenderului vertical.
In pasta de dovleac pune supa si orezul care a fiert in ea. Adauga carnea. Potriveste de sare si piper.
Serveste supa presarata cu putin piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac cu pui si orez" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|