Supa-crema de dovleac

Postat de Bucatardinpasiune in Supe
4 Ian 2014 | 5804 vizualizari
Supa-crema de dovleac

Yumyyyyy!! Calda, fina, dulce, cremoasa! Te scoala din boala, nu altceva!! Vorbesc din punctul meu de vedere, pentru ca sunt fana a dovleacului. Dar stiu ca nu sunt multi cei care il adauga prea des in meniul lor. Nici Lucian nu este innebunit dupa el. Asa ca am folosit cateva trucuri pentru a-l convinge sa guste. De exemplu, am folosit ierburi aromatice, cum ar fi salvia, rozmarinul si cimbrul, pentru a acoperi cat de cat aroma dovleacului si am servit supa cu paine prajita in cuptor, unsa din belsug cu usturoi, unt si ceva verdeata gasita prin frigider. Siiii???? Am reusit! L-am convins! A gustat chiar un bol intreg!! ;) Iar cand i-am povestit si cate beneficii are dovleacul, cum ar fi: bogat in vitamina C, A, B1, B3, B6, acid folic, calciu, fier, fibre, are un continut caloric scazut, contine betacaroten si chiar previne aparitia ridurilor si reda stralucire tenului, l-am mai convins sa mai pape o portie si a doua zi!! ;)

Ingrediente

  • - aproximativ 600 gr. dovleac (cantarit fiind dupa curatare),
  • - aproximativ 800 ml. supa de pui (pentru ca am fost intrebata de cateva prietene care-i faza cu supa asta de pui pe care o folosesc pentru prepararea altor supe, explic acum: cand am resturi de pui, cum ar fi spate sau jumatati de aripi, le fierb, strecor lichidul rezultat si il congelez in recipiente a cate 7-800 ml., din care folosesc ori de cate ori am nevoie; uneori adaug la fiert si legume mai moi din frigider pe care nu ma indur a le arunca; iar resturile de pui fierte sunt papate de Chentanila - cunoscatorii stiu despre ce vorbesc ;) ),
  • - 1 ceapa,
  • - 3 catei de usturoi,
  • - 1 cartof,
  • - 1 morcov,
  • - 3 frunze de salvie uscata,
  • - 1 crenguta de rozmarin uscat,
  • - 1 crenguta de cimbru proaspat (eu am folosit verdeturi atat proaspete, cat si uscate, pentru ca asa se gaseau prin bucataria mea, desi as fi fost mult mai multumita daca le-as fi avut pe toate proaspete)
  • - 3 linguri ulei de masline,
  • - 200 ml. smantana grasa, din care 100 am adaugat in toata supa, iar din restul am folosit cate o lingura la servit.

Mod de preparare

Principiul, prepararii oricarei supe - creme este foarte simplu. Toate legumele se fierb taiate in orice forma doriti, pentru ca oricum sfarsesc sub forta blenderului. Nici in ceea ce priveste supa - crema de dovleac nu stau lucrurile altfel.  Asadar, am curatat toate legumele si le-am taiat un cuburi.

Intr-o cratita am incins uleiul si am rumenit usor in el rozmarinul, salvia si cimbrul. Dupa cateva secunde, am eliminat salvia, pentru ca nu as fi vrut ca aroma sa atat de puternica sa o acopere pe cea a celorlate ingrediente.

Am adaugat in cratita legumele taiate-n cuburi, supa de pui si am asezonat cu sare si piper. Am fiert pana cand acestea s-au inmuiat complet.

Am scos intr-o cana excesul de lichid si am pasat legumele. Apoi am turnat din lichidul din cana, putin cate putin, pana cand am obtinut consistenta dorita. Am adaugat in crema de dovleac si smantana si am amestecat bine. Gustam de sare si mai adaugam daca este nevoie.

Servim cu putina smantana deasupra si cu crutoane aromate.

Sa va povestesc putin si despre crutoane, desi nu am fost inspirata sa fac si ceva poze din timpul pregatirii. Data viitoare nu voi mai rata ocazia! Avem nevoie de o bagheta pe care o taiem in felii, dar nu pana la capat. In fiecare sectiune, ungem cu usturoi, unt si presaram patrunjel foarte marunt tocat. O imbracam in folie de alumniu, insa fara a o acoperi la suprafata si o rumenim  in cuptor. Un deliciu garantat!

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Retete similare

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Postat de panacris

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Iata cum se prepara Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece, cca. 20 de minute. Între timp se pregătesc legumele....

Citeste continuarea

Rata cu portocale

Postat de AlexTeacher

Rata cu portocale

Amesteca sarea, boabele de coriandru, chimionul si piperul. Tapeteaza rata cu cateva servetele si maseaz-o cu condimentele. Taie ceapa si jumatatea de portocala bucati mai mari. Adauga in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2014, 00:13
la 04.01.2014, 00:58
buna
la 04.01.2014, 08:06
la 04.01.2014, 09:11
buna buna
la 04.01.2014, 09:26

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking