Ingrediente
- 1 bucata dovleac rosu (bostan sau ludaie cum i se zice in Ardeal)
- 2 cartofi medii
- 1 praz
- 1 morcov
- 1/2 ardei rosu sau verde
- 1/2 cub de supa Knor (de pui sau legume)
- sare, piper, ulei de masline
- o legatura creson
- crutoane de paine (facultativ)
Mod de preparare
Legumele se tau bucati potrivite (prazul rondele, cartofii in cuburi, dovleacul la fel, cuburi mai mari, morcovii rondele, ardeii bucati potrivite) Alegem crezonul si il spalam.
Intr-o oala punem ulei de masline si adaugam prazul- lasam putin sa se caleasca (doar sa se inmoaie ), se adauga restul legumelor (adaugam doar o parte din creson) , lasam 5 minute sa se inmoaie putin si sa se formeze o aroma , apoi turnam apa clocotita. Apa trebuie doar sa acopere legumele, sa nu fie prea multa. Se adauga ça nevoie dupa pasare. Punem sare si lasam sa fiarba pana legumele sunt bine fierte. Mixam supa pana devine crema, apoi punem din nou la foc, adaugand cresonul ramas si piper . Lasam sa fiarba pana frunzele de creson sunt inmuiate (dar sa ramana intregi).
La final mai picuram putin ulei de masline. Se serveste cu crutoane de paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu creson" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|