Friptura de oua

Postat de ianculubita in Pui
14 Aug 2013 | 6797 vizualizari
Friptura de oua

Am gasit aceasta reteta intr-o revista veche adusa din Franta si pentru ca poza arata superb,am incercat-o;acum va spun ca la viata mea,am facut multe fripturi cu tot felul de sosuri nationale si internationale dar aceasta friptura,acest sos m-a dat gata!!nu va imaginati,un sos fara alte condimente sa fie atat de bun;va sfatuiesc sa incercati si nu veti regreta!!

Ingrediente

  • 10 oua -eu am folosit de prepelita pentru ca sunt mai sanatoase
  • 10 felii subtiri de bacon
  • 1 piept de pui mai mare
  • sare
  • piper
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 500 g rosii
  • 5-6 ciuperci mici
  • 50 g masline fara samburi
  • 100 ml ulei
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • patrunjel
  • ata de bucatarie

Mod de preparare

Punem ouale la fiert iar in acest timp feliem snitelul, batem usor cu ciocanul, condimentam cu sare, piper apoi taiem suvite cat poate fi infasurat un ou si le lasam deoparte. Ouale dupa ce au fiert le tinem in apa rece schimband-o mereu, astfel se curata foarte bine si usor. Fiecare ou il infasuram in cate o felie de bacon apoi in suvita de piept, legam oul cu ata de bucatarie asemenea unui pachet si le punem la prajit in ulei incins. Dupa ce s-au rumenit adaugam vinul, sare, piper dupa gust iar dupa ce s-a evaporat alcoolul adaugam piureul de rosii facut cu blenderul vertical, lasam sa fiarba 15-20 minute. Dupa acest timp adaugam ciupercile curatate, spalate, lasate intregi, maslinele si mai lasam la fiert 20 minute apoi oprim focul.

Scoatem ouale, taiem ata, punem pe farfurie oua cu taietura in sus, alaturi garnitura de cartofi si morcov fierte, taiate cubulete, sos si patrunjel verde deasupra.

Minunat si delicios!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de oua" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de pui cu sos de lamaie

Postat de cristeena20

Reteta de pui cu sos de lamaie

Iata cum se prepara Reteta de pui cu sos de lamaie  Cum eu am folosit pui de casa am gatit jumate de pui pentru 3 persoane. Voi puteti sa adaptati cantitatile si timpul de gatire la...

Citeste continuarea

Chiftele de orez cu piept de pui

Postat de AdrianUdrea

Chiftele de orez cu piept de pui

Incepem prin a toca marunt carnea de pui și a o amesteca cu orezul preparat cu legume, anterior. Apoi adaugam 2 oua mari si omogenizam bine amestecul de ingrediente. Punem pesmetul intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2013, 09:58
Ce interesant! Si ce dragut arata!
la 14.08.2013, 10:03
super
la 14.08.2013, 10:51
la 14.08.2013, 13:07
Foarte interesant
la 14.08.2013, 15:33
Intradevar foarte interesant mi s-a parut si mie cand am vazut-o dar nu va imaginati ce gustoasa este!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking