Bitoque cu ou si ghiveci de legume

Postat de cristeena20 in Porc
10 Iul 2014 | 3360 vizualizari
Bitoque cu ou si ghiveci de legume

Am facut o combinatie intre un fel traditional portughez (bitoque - din carne de porc si ochi de ou deasupra) si un fel traditional romanesc, ce obisnuiam sa il mananc in copilarie la bunica.

Ingrediente

  • 2 felii mari de carne de porc (pulpa)
  • 3 oua
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa mare sau 2 cepe medii
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii bine coaapte
  • ulei de masline, sare, piper, o lingura untura de porc, 3 catei de usturoi, praf de usturoi, 1/2 pahar de vin alb, 1/2 bere mini

Mod de preparare

- Alegem feliile d ecarne mai mari si taiate foarte subtiri ( eu am cerut la macelar sa le felieze ) . Sa fie carne de la pukpa, fara grasime. Carnea o condimentam cu sare , piper si praf de usturoi si le stropim cu vinul alb. Le punem la rece cateva ore sa se marineze.

- Cartofii se tau rondele si se prajesc in ulei , apoi se scot pe un servet absorbant si presaram cu sare fina.

-Pentru ghiveci: taiem ceapa solzisori si o punem cu ulei de masline sa se inmoaie la foc mediu. Acoperim cuc apac si lasam sa se inmoaie . Adaugam ardeiul gras taiat fasii (eu am folosit un ardei mic verde si jumate rosu) .Mail lasam sa se caleasca impreuna . Adaugams are si acoperim cuc apac. Intre timp oparim rosiile si le curatam de pielita. Le taiem pe jumate si apoi le feliem. Adaugam la ceapa sia rdei si continuam sa amestecam pana devine un ghiveci omogen si legumele sunt bine inmuiate. La final adaugam piper macinat si un ou , amestecand. Dam deoparte.

-Pregatim carnea. Intr-o tigaie punem untura de porc sa se incalzeasca si adaugam carnea. Lasam sa se rumeneasca cca 3-5 minute pe fiecare parte. Apoi zdrobim usturoiul cu lama cututului - ii aruncam in tigaia printre carne si turnam marinata cu vin. Lasam sa scada, intorcand din cand in cand carnea. Nu se lasa mult, deparece carnea trebuie sa fie frageda la final. Si cand vinul s.a evaporat turnam putina bere. MAi lasma vreo 3 minute ,pana berea scade si se ingroasa putin sosul rezultat. 

- facem inaitne de a se temrina carnea doua ochiuri de ou .

- Servim carnea cu ou deasupra , alaturi ce felii de cartofi prajiti si ghiveci alaturi. 

Pofta mare!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bitoque cu ou si ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de porc aromatizat

Postat de panacris

Cotlet de porc aromatizat

De data aceasta am folosit clasicul vas de lut. Acesta în primul rând se lasă la “umezit” adică se pune în chiuveta temeinc curățată cca. 20 minute în apă...

Citeste continuarea

Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase

Postat de RODIMUR

Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase

Cum se prepara reteta Chiftelute cu sos de smantana reteta de chiftele moi si delicioase Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de vițe și de pielițe nedorite, după care se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2014, 18:55
la 10.07.2014, 19:23
bunnnnn
la 10.07.2014, 19:35
cat de fain arata!!!
la 10.07.2014, 19:44
Valeu cat ai imbatat-o!
la 10.07.2014, 19:46
Arata super!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking