Drob mixt (vita si pui)

Postat de rhapsody in Aperitive / Garnituri
2 Mai 2014 | 3300 vizualizari
Drob mixt (vita si pui)

Am aflat de la Tusi cateva secrete care duc la obtinerea celui mai gustos drob. Sunteti curiosi? Asadar, ca sa faci cel mai bun drob e musai sa pui leustean in compozitie, iar un alt truc este carnea cruda. Carnea cruda folosita trebuie sa fie proaspata si sa aibe cosnistenta tare, ferma (inima, pipote sau pulpe de pui in cazul in care vreti sa faceti drob de pui).

Ingrediente

  • 1 bucata inima vitel (1400 g)
  • 1 bucata rinichi vitel (400 g)
  • 1 kg ficatei de pui
  • 5 oua (de tara am folosit eu)
  • 1 legatura leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura ceapa verde (8 fire)
  • 1/2 plic condiment drob (Fuchs)
  • 6 oua fierte
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 1 lg faina de grau
  • sare
  • piper
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus amestecat cu 2 lg lapte

Mod de preparare

1. Indeparteaza grasimea (in cazul in care exista) de pe inima , taie inima si spal-o bine cu apa rece.

2. Da deoparte o bucatica de inima (400 g), iar restul (1000 g) pune-o la fiert impreuna cu rinichiul si cu putina sare.

3. Separat pune ficateii la fiert in apa cu sare.

4. Dupa ce organele au fiert, scoate-le, clateste-le cu apa rece si lasa-le sa se racoreasca.

5. 1/4 din inima fiarta taie-o in cuburi, iar restul da-o prin masina de tocat (prin ciurul mare), impreuna cu rinichiul, ficateii si bucata de inima cruda.

6. Incinge uleiul, pune ceapa verde taiata marunt si tine-o la foc mic pana cand devine lucioasa.

7. Toaca marunt verdeturile.

8. Pune organele tocate intr-un vas incapator impreuna cu verdeturile tocate, ceapa calita, condimentul pentru drob, ouale crude, faina si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper.

9. Pune 1/2 din compozitie intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt, pune ouale fierte, apoi restul de compozitie. Netezeste compozitia cu spatele unei linguri si unge-o cu galbenusul amestecat cu lapte.

10. Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 50-60 min sau pana cand se rumeneste bine. Dupa ce s-a copt lasa drobul la racit apoi il poti portiona.

Pofta Buna!

 

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Drob mixt (vita si pui)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Retete similare

Drob mixt cu tarhon

Postat de eumimi

Drob mixt cu tarhon

Mai intai fierbem carnea de miel si ficatul in 2 cratite separat. Fierbem si 4-5 oua. Taiem cat mai marunt ficatul si carnea sau se pot pot da prin masina de tocat, cum preferati....

Citeste continuarea

Drob mixt

Postat de rocsi_1612

Drob mixt

Spalam pipotele si ficatelul de pui. Intr-o oala punem pipotele de pui. cand au fiert cam pe jumatate ,punem si ficatelul si le lasam sa fiarba,dar nu le lasati pana se farama. Spalam...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 02.05.2014, 09:15
la 02.05.2014, 09:15
foarte bun
la 02.05.2014, 09:22
arata grozav! ;-bd
la 02.05.2014, 09:26
Tare bun!
la 02.05.2014, 09:54
Arata bine!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking