1. Indeparteaza grasimea (in cazul in care exista) de pe inima , taie inima si spal-o bine cu apa rece.
2. Da deoparte o bucatica de inima (400 g), iar restul (1000 g) pune-o la fiert impreuna cu rinichiul si cu putina sare.
3. Separat pune ficateii la fiert in apa cu sare.
4. Dupa ce organele au fiert, scoate-le, clateste-le cu apa rece si lasa-le sa se racoreasca.
5. 1/4 din inima fiarta taie-o in cuburi, iar restul da-o prin masina de tocat (prin ciurul mare), impreuna cu rinichiul, ficateii si bucata de inima cruda.
6. Incinge uleiul, pune ceapa verde taiata marunt si tine-o la foc mic pana cand devine lucioasa.
7. Toaca marunt verdeturile.
8. Pune organele tocate intr-un vas incapator impreuna cu verdeturile tocate, ceapa calita, condimentul pentru drob, ouale crude, faina si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper.
9. Pune 1/2 din compozitie intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt, pune ouale fierte, apoi restul de compozitie. Netezeste compozitia cu spatele unei linguri si unge-o cu galbenusul amestecat cu lapte.
10. Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 50-60 min sau pana cand se rumeneste bine. Dupa ce s-a copt lasa drobul la racit apoi il poti portiona.
Pofta Buna!