Ingrediente
- 3 oua mari
- 1 cana de lapte mare
- 1 pahar de iaurt mare de 400 gr( grecesc 10%)
- 1/2 cana de apa minerala ( cu bule)
- 3 sau 4 linguri de zahar
- vanilie
- coaja de lamaie
- un praf de sare
- 1/4 lingurita de bicarbonat stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
- faina cat cuprinde sa iasa un aluat de clatite
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Ouale se amesteca bine cu un praf de sare, se adauga iaurtul, zaharul si se amesteca in continuare, apoi laptele, vanilia si coaja de lamaie, faina in ploaie, bicarbonatul pe care-l stingem cu zeama de lamaie si cautam sa obtinem un aluat mai grosut pe care-l vom subtia cu apa minerala la sfarsit.
Aerisim compozitia de cateva ori lasand sa curga de sus din polonic inapoi in vas.
Ungem tigaia incinsa cu o lacrima de ulei si punem aluatul si prajim clatitele in stilul propriu desigur :)))
Eu le-am umplut cu gem de prune, de macese, de capsuni si cu iubita nutella.
Va asigur ca au o textura senzationala. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite dantelate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (45)
|