Clatite de post cu magiun de prune

Postat de scortisoara in Dulciuri
13 Sep 2012 | 8538 vizualizari
Clatite de post cu magiun de prune

Cum ieri si azi au fost postate o gramada de retete de clatite si de prajituri cu prune am decis sa iau atitudine :)) mai ales ca maine e zi de post am zis sa fac de azi niste clatite. Prima mea incercare de a face clatite de post, si chiar mi-au reusit! Slava cerului, ca altfel nu stiu ce as fi mancat maine dimineata:))

Ingrediente

  • 2 cani de faina
  • 3 cani de apa minerala
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • zahar (eu nu am pus mult pentru ca magiunul e foaaarte dulce)
  • ulei
  • cacao
  • magiun/ dulceata/gem de pruuuuuuuuuuune

Mod de preparare

Cernem faina impreuna cu praful de copt. Adaugam zaharul si cacao si amestecam ingredientele uscate. Turnam apoi 2 linguri de ulei si apa minerala, pe rand cate o cana pana obtinem un aluat obisnuit de clatite.

Le prajim apoi intr-o tigaie unsa cu ulei. Le intoarcem cu o spatula pentru ca daca le intoarcem cu furculita o sa se rupa. Cel putin asa am patit eu:)

Se umplu apoi cu ce doriti!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite de post cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor lituanieni - Varškėčiai

Postat de ctlina

Reteta de preparare a papanasilor lituanieni - Varškėčiai

Reteta de preparare a papanasilor Scurgeti brânza de vaci.  Se amestecă toate ingredientele pentru a face o pastă groasă.  Se încălzește o tigaie cu un pic de...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu rahat si ciocolata

Postat de ctlina

Desert cozonac cu rahat si ciocolata

Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia. Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte! Topiti untul la microunde si adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2012, 21:20
te-am prins, n-ai pus scortisoara!
la 13.09.2012, 22:38
la 13.09.2012, 23:28
la 14.09.2012, 11:11
Vai Merisor sa stii c-am uitat
la 14.09.2012, 11:54
Vreau si eu mai multe asa

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking