Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post)

Postat de Patricia_Iordache_79 in Dulciuri
23 Mar 2013 | 7650 vizualizari
Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post)

Am preparat aceste clatite cu laptele de soia Joya Natur. Sosul de vanilie este "home made" si este de post. Pofta buna :)

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • - 450 ml băutură soia Joya Natur
  • - 150gr. făină
  • - 50 gr. miez de nuca macinat grosier;
  • - un praf de sare;
  • - ulei (pentru prajit)
  • Pentru umplutura:
  • - 300g gem de caise;
  • - ¼ linguriţă de scorţişoară;
  • 1 linguriţă zeama de lămîie;
  • Pentru sosul de vanilie:
  • - 60gr. lapte de soia Joya Natur;
  • - 5 gr. amidon de porumb;
  • - 25 gr. margarina;
  • - 85 gr. zahar;
  • - un praf de pudra de ghimbir;
  • - 1/4 lingurita rasa de scortisoara;
  • - un praf de sare;
  • - 1/4 de lingurita extract de vanilie (din pastaie)

Mod de preparare

Cum preparam clatitele:

Puneţi într-un bol băutura de soia, făina şi puţină sare şi amestecaţi până la omogenizare. Ungeţi cu puţin ulei o tigaie antiaderentă apoi faceţi clătitele una câte una, până se termină aluatul. Dacă aluatul este prea gros mai adăugaţi băutură de soia.

Cum preparam umplutura:

Amestecam gemul de caise cu scortisoara si zeama de lamaie.

Cum pregatim sosul de vanilie:

Dizolvam amidonul in laptele de soia rece. Punem toate ingredientele intr-un vas cu fundul dublu, la foc mic si amestecam pana se ingroasa putin.

Il lasam sa se raceasca la temperatura camerei apoi il pastram la frigider.

Cum montam preparatul:

Ungem clatita cu amestecul pentru umplutura, impaturim dupa bunul plac si turnam deasupra sos de vanilie si bucatele de nuca prajita.

Le servim alaturi de un pahar cu lapte Joya Natur.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Parfait cu ciocolata alba si fructe de padure

Postat de RuxyRux

Parfait cu ciocolata alba si fructe de padure

Am topit ciocolata pe baie de aburi intr-o suta de ml frisca lichida( nu se fierbe!). Intr-un bol de mixer am pus mascarpone, laptele condensat, restul de frisca, vanilia si am adaugat...

Citeste continuarea

Croissante rapide

Postat de AnyCostescu

Croissante rapide

Foietajul se intinde pe masa.Eu am avut foaie de foietaj in forma rotunda. Se taie in 8 . Se pune pe fiecare triunghi ciocolata, gem sau unt de arahide. Se ruleaza si se pun intr-o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2013, 11:13
la 23.03.2013, 11:14
la 23.03.2013, 11:17
imi plac
la 23.03.2013, 11:18
Super!!
la 23.03.2013, 11:21

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking