Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post)

Postat de Patricia_Iordache_79 in Dulciuri
23 Mar 2013 | 7674 vizualizari
Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post)

Am preparat aceste clatite cu laptele de soia Joya Natur. Sosul de vanilie este "home made" si este de post. Pofta buna :)

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • - 450 ml băutură soia Joya Natur
  • - 150gr. făină
  • - 50 gr. miez de nuca macinat grosier;
  • - un praf de sare;
  • - ulei (pentru prajit)
  • Pentru umplutura:
  • - 300g gem de caise;
  • - ¼ linguriţă de scorţişoară;
  • 1 linguriţă zeama de lămîie;
  • Pentru sosul de vanilie:
  • - 60gr. lapte de soia Joya Natur;
  • - 5 gr. amidon de porumb;
  • - 25 gr. margarina;
  • - 85 gr. zahar;
  • - un praf de pudra de ghimbir;
  • - 1/4 lingurita rasa de scortisoara;
  • - un praf de sare;
  • - 1/4 de lingurita extract de vanilie (din pastaie)

Mod de preparare

Cum preparam clatitele:

Puneţi într-un bol băutura de soia, făina şi puţină sare şi amestecaţi până la omogenizare. Ungeţi cu puţin ulei o tigaie antiaderentă apoi faceţi clătitele una câte una, până se termină aluatul. Dacă aluatul este prea gros mai adăugaţi băutură de soia.

Cum preparam umplutura:

Amestecam gemul de caise cu scortisoara si zeama de lamaie.

Cum pregatim sosul de vanilie:

Dizolvam amidonul in laptele de soia rece. Punem toate ingredientele intr-un vas cu fundul dublu, la foc mic si amestecam pana se ingroasa putin.

Il lasam sa se raceasca la temperatura camerei apoi il pastram la frigider.

Cum montam preparatul:

Ungem clatita cu amestecul pentru umplutura, impaturim dupa bunul plac si turnam deasupra sos de vanilie si bucatele de nuca prajita.

Le servim alaturi de un pahar cu lapte Joya Natur.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonac cu iaurt grecesc

Postat de Constelatialeu

Desert cozonac cu iaurt grecesc

Aluat : Se amesteca laptele cald cu iaurtul la temperatura camerei, se adauga 4 linguri de zahar si 4 linguri de faina si plicurile de drojdie dr. oetker. Se omogenizeaza bine si se lasa la...

Citeste continuarea

Dulceata de trandafiri

Postat de vio_dreams

Dulceata de trandafiri

  Desprindem petalele trandafirilor. Nu folosim orice fel de trandafiri, ci acesti trandafirasi roz, foarte parfumati, speciali pentru dulceata. Rupem portiunea alba a petalelor si apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2013, 11:13
la 23.03.2013, 11:14
la 23.03.2013, 11:17
imi plac
la 23.03.2013, 11:18
Super!!
la 23.03.2013, 11:21

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking