Clatite cu gem de caise si nuca

Postat de Patricia_Iordache_79 in Dulciuri
27 Feb 2013 | 9748 vizualizari
Clatite cu gem de caise si nuca

Cine nu adora clatitele si cine nu stie sa faca clatite...Insa, de curand, am descoperit o combinatie extraordinara pentru umplutura!!

Ingrediente

  • Ce ne trebuie pentru clatite:
  • - 210 gr. faina alba;
  • - 3 oua intregi;
  • - 300 ml lapte;
  • - 200 ml apa minerala (sifon sau bere);
  • - 1/4 lingurita sare
  • - putin ulei pentru prajit
  • Ce ne trebuie pentru umplutura:
  • - 1/2 borcan de 400 gr gem/dulceata de care ne place (in cazul meu gem de caise, home made);
  • - 100 gr miez de nuca taiat bucati maricele (prajit intr-o tigaie antiaderenta, avand grija sa nu se arda si amestecand continuu)

Mod de preparare

Amestecam intr-un castron, cu ajutorul unui tel, cele 3 oua intregi, faina, laptele, sifonul (apa minerala sau berea) si sarea. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru 2 ore. Amestecam din nou cu telul verificand daca aluatul are consistenta unei smantani.

Ungem cu ajutorul unui servetel (sau pensula de silicon) imbibat cu ulei, tigaia (a mea are diametrul de 20 cm), lasam sa se incinga putin si turnam cu polonicul o cantitate cat sa acopere fundul tigaii.  Cand s-a matifiat partea de deasupra, intoarcem cu maiestrie clatita pe partea cealalta si o mai lasam putin, apoi o scoatem pe farfurie si o umplem cu gem/dulceata de care ne place (eu de caise) si presaram deasupra un strat generos de miez de nuca prajit usor intr-o tigaie antiaderenta. 

Rulam clatita sau o impaturim dupa preferinta. Va asigur ca este o umplutura pe care o veti repeta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu gem de caise si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post)

Postat de Patricia_Iordache_79

Clatite cu gem de caise, nuca si sos de vanilie (de post)

Cum preparam clatitele: Puneţi într-un bol băutura de soia, făina şi puţină sare şi amestecaţi până la omogenizare. Ungeţi cu puţin ulei o tigaie antiaderentă apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2013, 09:12
Ce dolofane sunt Nu mai zic nimic, că şi aşa am vorbit mult
la 27.02.2013, 09:26
Daca as mai fi avut niste dulceata de visine facuta asta vara..cred ca erau dementiale! Dar au avut grija baietii mei (sot+copil) sa pape toata dulceata din cele 6 borcane de 800 gr
la 27.02.2013, 10:03
Anul ăsta să faci 20 de borcane Că băieţelul va creşte şi va mânca mai mult
la 27.02.2013, 10:38
Da, va creste si sper sa ma ajute si la scos samburii din visine, nu doar la mancat.
la 27.02.2013, 10:44
) Cred că le preferă (la mâncat zic) mai mult pe cele cu sâmburii scoşi.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking