Cornuri pufoase cu mere si scortisoara

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
27 Sep 2015 | 5367 vizualizari
Cornuri pufoase cu mere si scortisoara

Imi doream de mult sa fac niste cornuri pufoase si iata ca le-am facut pentru "Pachetelul vesel". M-am inspirat de la diaconta, cu mici modificari. Nu-mi imaginam ca or sa iasa chiar atat de pufoase si nici ca or sa creasca atat. Ultimul l-am facut cu aluatul ramas si a iesit urias :))) Deci, ce ziceti, vreti maine niste cornuri pufoase la "Pachetelul vesel"?

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina;
  • un plic de drojdie uscata (7 g);
  • un praf de sare;
  • 5 linguri zahar;
  • un plic de zahar vanilat cu scortisoara;
  • 2 oua;
  • 5 linguri ulei;
  • 300 ml lapte caldut.
  • Umplutura:
  • 600 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 60 g zahar;
  • o jumatate de lingurita de scortisoara macinata.
  • In plus:
  • ulei pentru uns masa de lucru si pentru uns tavile;
  • 4-5 linguri de faina pentru pus pe masa de lucru si pentru framantat;
  • doua galbenusuri + doua linguri lapte pentru uns cornurile;
  • zahar pentru presarat pe deasupra cornurilor.

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, lasandu-se deoparte 15 minute. Se adauga sarea, zaharul si zaharul vanilat cu scortisoara si se amesteca, apoi se face o adancitura in mijloc si se adauga restul ingredientelor. Se omogenizeaza totul, apoi se acopera castronul cu o punga peste care se pune un prosop si se lasa la crescut la loc cald. 

Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoare, se pun intr-o cratita,  se amesteca cu zaharul si se calesc, amestecand din cand in cand pana cand scade zeama pe care au lasat-o. La final se ia cratita de pe foc si se adauga scortisoara macinata. Se lasa sa se raceasca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Cand coca a crescut, se unge masa de lucru cu ulei, apoi se presara faina pe ea. Se pune incet aluatul pe masa si se mai framanta cu 2-3 maini de faina, apoi se intinde cu ajutorul sucitorului. Se taie triunghiuri la baza carora se pune o lingura cu varf de mere calite si se ruleaza aluatul de la baza spre varf, se lipesc bine capetele laterale, apoi se da forma de corn.

Fiecare corn se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa cornurile sa creasca 10-15 minute, la loc cald, dupa care se ung cu galbenusurile amestecate cu lapte, apoi se presara zahar.

Se baga tava la cuptor pana cand cornurile se rumenesc frumos. Se asteapta sa se raceasca, apoi se pot servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri fragede cu mere (de post)

Postat de rocsi_1612

Cornuri fragede cu mere (de post)

Mai intai pregatim umplutura: Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem uleiul, merele stoarse de suc (iar sucul il bem noi ca doar este sanatos), zaharul...

Citeste continuarea

Cornuri pufoase cu mere

Postat de momo121

Cornuri pufoase cu mere

Amestecam drojdia cu cateva linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, lasam 10-15 minute pana creste. Ouale le batem cu restul de zahar, apoi laptele si coaja de lamaie . Intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2015, 20:00
Ce pufosenii frumoase!
Vreau si eu unul pentru pachetelul de scoala
la 27.09.2015, 20:01
da, vreau si eu unul pentru dimineata
la 27.09.2015, 20:01
Arata superb
la 27.09.2015, 20:04
Multumesc, fetelor! Va servesc cu placere!
la 27.09.2015, 20:13
Ce bine arata! si ce aromate sunt!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking