Cornuri fragede cu mere (de post)

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
27 Noi 2013 | 17001 vizualizari
Cornuri fragede cu mere (de post)

Acum putin timp am vazut niste cornulete la minunata Alice si sincer salivam vazand doar pozele deoarece se vedea cat sunt de fragede. Intr-o zi mi-a adus mama cateva mere care se cam stricau si am zis sa fac ceva dulce de post. Gandul mi-a zburat repeda la reteta lui Alice si am incercat-o. Au iesit divineeee, efectiv se topesc in gura. Am mai dat reteta inca la o prietena si ea a zis ca le-a pregatit de vreo 3 ori deja. E clar ca este o reteta foarte reusita ce merita incercata.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 ml apa minerala
  • 250 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de portocala
  • 1 praf de sare
  • 800-900 gr faina
  • Pentru uns foile:
  • 120 ml ulei
  • 5-6 linguri faina
  • Pentru umplutura:
  • 1.2 kg mere
  • 5-6 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • 2-3 linguri ulei
  • zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai pregatim umplutura:

Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem uleiul, merele stoarse de suc (iar sucul il bem noi ca doar este sanatos), zaharul si zaharul vanilat. Le punem pe foc si le lasam pana scad bine, iar spre final adaugam scortisoara mai lasam 1 minut pe foc si tragem umplutura deoparte lasand-o sa se raceasca.

Aluatul:

Drojdia o amestecam cu zaharul pana se dizolva. Intr-un bol punem apa minerala, uleiul, coaja rasa de portocala si un praf de sare. Le amestecam putin, apoi turnam putina faina si drojdia.

Incepem sa incorporam faina, treptat, pana aluatul este bine incorporat si elastic (mie mi-au intrat fix 900 de gr). Vom obtine o bila pe care o impartim in 3 parti.

Pentru uns foile:

Intr-un ibric amestecam uleiul cu faina, le punem pe foc si amestecam pana obtinem o pasta. Intindem prima bucata de aluat intr-o foaie subtire o ungem cu pasta obtinuta (pasta o impartim tot in 3 parti egale) apoi o rulam. La fel procedam si cu celelalte. Le invelim in folie alimentara si le dam 1 ora la frigider.

Dupa ce a trecut acest timp, scoatem prima foaie si o taiem in bucati cam de 3 cm. Framantam in mana fiecare bucata, le intindem pe rand in foi subtirele, punem 1 lingura plina de umplutura, o intindem, rulam apoi le dam forma de cornuri. Procedam astfel cu toate cele 3 rulouri de aluat.

Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam cornurile dar cu distanta intre ele. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana devin putin aurii.

Din aceasta compozitie mi-au iesit 2 tavi mari de cornuri, 26 de bucati. Le lasam sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar si le acoperim cu folie alimentara. Se pastreaza fragede si o saptamana.

Pofta buna.

Alice  fata draga multumesc mult pentru reteta. Am facut acest aluat deja de doua ori si este preferatul meu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri fragede cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Minion

Postat de privatelaura

Tort Minion

Pregatim trei blaturi cu diametru mic, de 20 cm. Intr-un castron, mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam si incorporam cate un pu pe rand, apoi adaugam jumatate din faina cernuta...

Citeste continuarea

Cornuri cu gem si rahat

Postat de Bianca20

Cornuri cu gem si rahat

 Aluat: Faina se cerne intr-un bol incapator. Se adauga coaja de lamaie si se face o adancitura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Se adauga peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2013, 10:39
Ce îmbietor arată! Super!
la 27.11.2013, 10:47
ce super sunt
la 27.11.2013, 10:50
bune bune
la 27.11.2013, 10:52
minunate cornuri!
la 27.11.2013, 11:07
Ce tentant arata cornuletele tale Rocsi

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking