Ingrediente
- 750 g făină,
- 2 ouă,
- 25 g drojdie proaspătă,
- 1 lingură zahăr,
- 200 ml lapte călduț,
- 1/2 linguriță sare,
- 1 lingură miere.
- Umplutură
- 4 mere acrișoare,
- 50 g nucă tocată,
- 4 linguri zahăr,
- 1 linguriță scorțișoară.
- Pentru uns:
- 1 ou.
Mod de preparare
Cernem făina într-un castron. În mijloc facem o adâncitură în care amestecăm drojdia cu zahărul și o lingură de lapte cald. Lăsăm 5 minute.
Între timp batem bine cele 2 ouă cu restul de lapte cald și se adaugă în castron peste făină. Adăugăm sarea, mierea și amestecăm. Dacă aluatul vi se pare prea moale, mai adăugați 1-2 linguri făină. Se frământă bine aluatul, (cu mâinile unse cu ulei). Se lasă să se odihnească pentru 30-50 minute în funcție de temperatura camerei.
Între timp pregătim umplutura. Spălăm merele și le dăm pe răzătoarea mare, eu le dau întotdeauna cu tot cu coajă. Se pun într-o crăticioară, se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă pe foc până scade toată zeama. Adăugăm nuca, scorțișoara și dăm la o parte de pe foc.
Când aluatul a crescut destul de mult se împarte în două bucăți egale. Se întinde pe o planșetă unsă aluatul, se retușează marginile - putem folosi o farfurie mare și tăiem cu un cuțit lateralele. Punem câte o lingură de umplutură pe margine și rulăm.
Cornurile se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă 10-15 minute să mai crească.
Se ung cu ou bătut și se dau la cuptor până se rumenesc frumos deasupra - în funcție de cuptor 15-20 minute la 190 grade C.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|