Cornuri cu mere

Postat de elucubratiiculinare in Dulciuri
21 Noi 2012 | 6787 vizualizari
Cornuri cu mere

Rețetă cerută de piciul meu. Dacă ar fi după el ar trebui să fac cornuri în fiecare zi :))

Ingrediente

  • 750 g făină,
  • 2 ouă,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 1 lingură zahăr,
  • 200 ml lapte călduț,
  • 1/2 linguriță sare,
  • 1 lingură miere.
  • Umplutură
  • 4 mere acrișoare,
  • 50 g nucă tocată,
  • 4 linguri zahăr,
  • 1 linguriță scorțișoară.
  • Pentru uns:
  • 1 ou.

Mod de preparare

Cernem făina într-un castron. În mijloc facem o adâncitură în care amestecăm drojdia cu zahărul și o lingură de lapte cald. Lăsăm 5 minute.

Între timp batem bine cele 2 ouă cu restul de lapte cald și se adaugă în castron peste făină. Adăugăm sarea, mierea și amestecăm. Dacă aluatul vi se pare prea moale, mai adăugați 1-2 linguri făină. Se frământă bine aluatul, (cu mâinile unse cu ulei). Se lasă să se odihnească pentru 30-50 minute în funcție de temperatura camerei.

Între timp pregătim umplutura. Spălăm merele și le dăm pe răzătoarea mare, eu le dau întotdeauna cu tot cu coajă. Se pun într-o crăticioară, se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă pe foc până scade toată zeama. Adăugăm nuca, scorțișoara și dăm la o parte de pe foc.

Când aluatul a crescut destul de mult se împarte în două bucăți egale. Se întinde pe o planșetă unsă aluatul, se retușează marginile - putem folosi o farfurie mare și tăiem cu un cuțit lateralele. Punem câte o lingură de umplutură pe margine și rulăm.

Cornurile se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă 10-15 minute să mai crească.  

Se ung cu ou bătut și se dau la cuptor până se rumenesc frumos deasupra - în funcție de cuptor 15-20 minute la 190 grade C.   

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cornuri cu sana si fructe de toamna

Postat de rocsi_1612

Desert cornuri cu sana si fructe de toamna

Incepeti cu pregatirea  umpluturii . O puteti face chiar si cu o seara inainte. Curatati fructele de coaja, apoi le dati pe razatoarea mare. Intr-o cratita puneti fructele rase cu zaharul de...

Citeste continuarea

Branzoaice umplute cu mere

Postat de mirela0911

Branzoaice umplute cu mere

Aluat: Intr-un bol se cerne faina. Pe margine se pune sarea, iar in mjloc se face o gropita. Se pune 1 lgt zahar, drojdia zdrobita si se toarna 100 ml lapte cladut. Se lasa sa se activeze...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2012, 15:27
la 21.11.2012, 15:45
bune , bune
la 21.11.2012, 16:00
yummy
la 21.11.2012, 16:20
buneee
la 21.11.2012, 16:20
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking