Clatite lugojene

Postat de bucatarimcudiana in Dulciuri
26 Apr 2011 | 8384 vizualizari
Clatite lugojene

Ingrediente

  • 10 foi de clatite
  • Umplutura
  • 250 gr branza de vaci
  • 3 galbenusuri
  • 5 lg de zahar
  • 1 plic zahar vanilat 
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf de sare
  • Sos
  • 500 ml smantana
  • 3 galbenusuri
  • 5 lg de zahar
  • un plic zahar vanilat
  • Bezeaua
  • 6 albusuri
  • 6 lg zahar
  • 1/2 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Preparam umplutura din ingredientele de mai sus dupa care umplem clatitele dandu-le forma unor suluri de 6-7 cm.

Se aseaza in forma unsa cu putin unt si turnam deasupra sosul de vanilie preparat astfel :smantana ,galbenusurile si zaharul se amesteca si se pun la foc mic pana ce da in clocot .

La final se aromatizeaza cu zaharul vanilat . Se introduce forma la cuptor si incepem sa preparam bezeaua.

Albusurile se bat spuma cu zaharul si saharul vanilat.

Se scoate tava si se toarna bezeaua(eu m-am folosit de o lingura sa modelez) dupa care se introduce tava la cuptor pana ce bezeaua devine aurie.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat .
Se serveste atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite lugojene" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura duo chocolat cu zmeura

Postat de RuxyRux

Prajitura duo chocolat cu zmeura

Untul se topeste intr-un vas mic, se trage deoparte apoi, se pune ciocolata alba si se amesteca pana ce aceasta se topeste si se omogenizeaza. Ouale se mixeaza 30 de secunde cu un praf de sare...

Citeste continuarea

Inghetata cu menta si ciocolata

Postat de Patricia_Iordache_79

Inghetata cu menta si ciocolata

Amestecam 100 ml. lapte cu zaharul si cu 250 ml. frisca lichida. Spalam frunzele de menta si le adaugam in amestecul de frisca. Punem totul pe foc si cand se infierbanta (fara sa fiarba),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2011, 17:31
la 26.04.2011, 18:26
multumesc mihaela,esti o dulce
la 26.04.2011, 18:37
toata lumea le lauda..cred si eu la cum arata
la 26.04.2011, 18:44
la 26.04.2011, 19:00
rocsi chiar sunt bune,eu as fi vrut ca sosul sa fie mai fluid

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking