Ingrediente
- pentru clatite:
- 150 ml lapte
- 100 ml sana
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita coaja razuita de portocala
- 200 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- pentru umplutura:
- crema de branza cu avocado(1 avocado, sare dupa gust, sucul de la 1/2 lamaie, cateva frunze de chivas, 100 gr branza proaspata Delaco, 1 lingura smantana grasa)
- felii de cascaval de capra
- felii de sunca
- pentru salata:
- valeriana
- rosii cherry
- sare si piper dupa gust
- ulei de masline si otet balsamic
Mod de preparare
Pentru clatite: punem intr-un castron oul, sarea, zaharul, laptele si sana. Amestecam energic cu un tel tip para pana la incorporarea ingredientelor. Amestecam faina cu praful de copt, o adaugam la ingredientele umede plus putina coaja de portocala rasa. Amestecam bine cu telul pana faina se desface si nu sunt cocoloase si ne rezulta un aluat fin si mai gros care se aseamana cu o smantana groasa. Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 minute. Incingem o tigaie antiaderenta, adaugam un strop de ulei, punem un polonic mic de aluat, lasam sa se prajeasca 2 minute pana face bule, intoarcem clatita si o mai prajim 2 minute. Prajim clatite mici cu diametrul maxim de 10 cm.
Pentru umplutura: este necesar sa facem crema de branza cu avocado. In bolul robotului punem pulpa unui avocado. Adaugam imediat peste el zeama de lamaie si maruntim/pasiram bine fructul. Adaugam sare, branza si smantana si pasiram bine pana obtinem o crema fina si avocado este bine maruntit. la final adaugam ceapa chivas taiata fin si amestecam cu o spatula.
Pentru asamblare: pe o farfurie punem prima clatita, adaugam 1 lingura plina de crema de branza cu avocado, asezam o alta clatita, peste o felie de cascaval plus o felie de sunca, alta clatita, crema de branza, clatita, cascaval plus sunca, clatita. Facem un turnulet mic din clatite suprapuse...Servim cu salata facuta din valeriana si rosii cherry asezonata cu sare, piper, ulei de masline si otet balsamic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|