Clatite pentru micul dejun cu ciuperci, branza si sunca presata

Postat de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver
4 Dec 2015 | 2808 vizualizari
Clatite pentru micul dejun cu ciuperci, branza si sunca presata

Ingrediente

  • 1 lingura cu varf de faina integrala cu agent de crestere
  • 1 ou bio mare
  • 2 linguri cu varf de branza cottage
  • 1 felie sunca presata bio
  • 1 rosie
  • 2 ciuperci
  • 15 grame parmezan
  • 2 linguri iaurt bio degresat
  • sos picant
  • 2 maini de rucola
  • 1/2 lamaie
  • 2 capsuni proaspete

Mod de preparare

Se amesteca faina cu oul si branza. Se toaca sunca marunt si se adauga peste mixul de faina impreuna cu rosia  si ciupercile taiate cuburi.

Se incalzeste o tigaie non-aderenta la foc mediu. Se aseaza cate o lingura din compozitie in tigaia fierbinte, impartind aluatul astfel incat sa rezulte 6 clatite.

Se lasa sa prinda culoare cateva minute, se intorc si se preseaza usor cu o paleta. Se mai lasa 1 minut si se scot pe farfurie.

Se ia tigaia de pe foc, se acopera baza cu parmezan si se aseaza clatitele inapoi in tigaie, intr-un singur strat. Parmezanul se va topi datorita caldurii reziduale si va forma o dantela care va acoperi baza clatitelor. 

Se scot clatitele cu grija si se aseaza pe o farfurie.

Se amesteca iaurtul cu sosul picant. 

Se stropeste rucola cu sucul de lamaie.

Se impart clatitele intre 2 farfurii si se servesc cu iaurt picant si salata de rucola cu capsunile feliate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite pentru micul dejun cu ciuperci, branza si sunca presata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver

Postat de andaoana

Conopida prajita cu chimion , coriandru si migdale by Jamie Oliver

Curatam conopida de frunzele verzi si o desfacem in buchetele. O punem la fiert in apa cu sare cateva minute. Trebuie sa fie al dente si nu foarte moale. O scurgem de apa si o lasam deoparte sa...

Citeste continuarea

Lipii jamaicane by Jamie Oliver

Postat de Ksenya

Lipii jamaicane by Jamie Oliver

Din ingredientele de mai sus formam o coca elastica . Cand avem gratarul disponibil si incins,formam 7 bile. Luam cate una si o intindem pe o planseta tapetata cu faina cu ajutorul sucitorului, de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2015, 14:15
la 04.12.2015, 14:16
la 04.12.2015, 14:39
asta da mic dejun
la 04.12.2015, 15:06
la 04.12.2015, 15:27

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking