Clatite perfecte !

Postat de Sylvia in Dulciuri
28 Ian 2010 | 6035 vizualizari
Clatite perfecte !

Am gasit aceasta reteta sub denumirea asta, in blogul “Invat sa gatesc !“ si vreau sa va spun ca sunt intr-adevar niste clatite perfecte ! Irina avea dreptate :)

Ingrediente

  • 250 ml lapte,
  • 60 grame de unt ,
  • 3 oua,
  • 125 grame faina pentru patiserie,
  • 20 grame zahar,
  • 2-3 linguri ulei floarea soarelui,
  • arome in functie de preferinta ( vanilie, migdale, coniac, coaja de portocala, esenta de portocale)

Mod de preparare

   Preparare:  Se incalzeste laptele cu untul amestecandu-se incet pana la topirea completa a untului. Intr-un bol mare se amesteca ouale cu zaharul si cu faina, facandu-se o pasta omogena. Se toarna apoi laptele caldut si  se omogenizeaza bine, la sfarsit se adauga aromele.

   Se coc clatitele intr-o tigaie anti-adeziva, putem sa pensulam tigaia cu ulei cat se ia pe pensula, in cazul in care nu aveti pensula stergeti tigaia cu un servetel de hartie imbibat in ulei, in felul acesta nu va fi surplus de ulei in tigaie.  Din compozitoa de mai sus ies aproximativ 10 clatite, exact cum este indicat in reteta.

   Puteti pune ce compozitie doriti in functie de preferinte de la nutela, inghetata, la branza dulce sau dulceata. Eu am optat de aceasta data pentru o dulceata din amestec de fructe rosii pentru ca are o aroma aparte si un gust  deosebit .

   Se servesc pudrate cu zahar, pot fi acompaniate de o cupa de inghetata sau de sos de fructe de padure , va doresc pofta buna si va sfatuiesc sa incercati  aceasta reteta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite perfecte !" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Postat de Ina

Desert fursecuri spritate, fragede si aromate

Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.  Oprim mixerul si adaugam...

Citeste continuarea

Cum se face ciocolata de casa- reteta video

Postat de Oana

Cum se face ciocolata de casa- reteta video

Intr-o craticioara punem la fiert apa cu zaharul. Cand incepe sa clocoteasca si siropul sa se lege putin, adaugam untul taiat cubulete si amestecam usor pana se topeste. Luam craticioara de pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2010, 14:23
la 28.01.2010, 15:20
arata grozav...
la 28.01.2010, 22:01
SILVIA ,ne-ai oferit chiar un deliciu! am testat.
la 28.01.2010, 22:10
Multumesc pentru laude,sunt chiar foarte bune si eu i-am multumit Irinei pentru reteta
Teo sa inteleg ca deja ai facut o portie ? super ies minunate eu m-am saturat deja de cate ori m-au rugat baietii mei sa le tot refac reteta asta
la 28.01.2010, 23:28
chiar acum o ora am terminat ;a iesit de minune!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking