Clatite umplute cu banane si crema de alune

Postat de adasev12 in Dulciuri
16 Noi 2011 | 6804 vizualizari
Clatite umplute cu banane si crema de alune

clatite cu ciocolata am mai facut, dar ideea de banane si crema de alune am prins-o din zbor la o emisiune Tv si mi-a placut...asa ca am pus repede in aplicare...f bune, parol!

Ingrediente

  • aluat de clatite:
  • 2 oua
  • 20 lg faina
  • lapte si apa minerala  jumate-jumate...atat cat e necesar
  • 5 lg de zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • scortisoara
  • nucsoara
  • un praf de copt
  • pt umplutura:
  • 2 banane coapte nu f mari
  • 3-4 lg crema de alune

Mod de preparare

Se prepara aluatul de clatite amestecand toate ingredientele de mai sus...nici o filosofie....Se coc clatitele toate si se lasa sa stea cateva minute, timp in care se prepara crema.

Bananele se maruntesc  cu furculita...fiind bine coapte nu e nevoie de blender...Se adauga crema de alune si se omogenizeaza bine. Se ung apoi pe rand clatitele cu crema din belsug si se impacheteaza, inclusiv marginile, ca sa nu iasa crema. Se poate pune si peste ele crema de alune doar...dupa gustul si placerea fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu banane si crema de alune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert orez cu lapte si mousse de dovleac cu caramel

Postat de merisor67

Desert orez cu lapte si mousse de dovleac cu caramel

Mai întâi punem laptele la fiert cu un praf de sare și batoanele de scorțișoară. Îl lăsăm până atinge punctul de fierbere, adăugând și zahărul tos pe...

Citeste continuarea

Desert rulada Napoleon

Postat de RODIMUR

Desert rulada Napoleon

Dacă folosiți aluat foietaj din comerț, trebuie să-l scoateți din congelator și să-l lăsați să se decongeleze natural. Se întind, pe rând, foile de aluat pe planșetă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2011, 13:24
la 16.11.2011, 13:31
Ada nu iti este mila de mine? Cine imi face si mie clatite???
la 16.11.2011, 13:39
dai fara banane?
la 16.11.2011, 13:44
cris....
anca, iti fac eu si-ti trimit la pachet. e bine?
la 16.11.2011, 13:45
dia, tesoro, mi dispiace, dar fara banane n-am ....momentan....

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking