Ingrediente
- pentru aproximativ 15-18 clatite cu diametrul de 16 cm:
- 300 gr. faina;
- 250 ml. lapte;
- 250 ml. bere;
- 2 oua;
- 1 lingura cu zahar;
- 1 esenta lamaie;
- un praf de sare;
- ulei (pentru prajit);
- pentru umplutura:
- 170 gr. branza dulce bine scursa de zer;
- 3 linguri cu varf de smantana grasa (20% sau mai mult);
- 2 linguri cu zahar tos;
- coaja rasa de la o lamaie mica;
- 1 esenta lamaie
Mod de preparare
Cum preparam clatitele:
Spargem ouale adaugam un praf de sare si le amestecam cu un tel. Adaugam zaharul, esenta,laptele, faina si amestecam bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Adaugam berea, omogenizam si lasam compozitia la frigider, pentru minim o ora.
Punem intr-o tigaie putin ulei si o miscam astfel incat sa fie acoperita in intregine de ulei. Lasam sa se incinga si scurgem surplusul intr-o canita. Luam cu un polonic din compozitia scoasa de la frigider (in care am amestecat inainte si am subtiat cu putina bere in cazul in care compozitia s-a ingrosat cat a stat la rece). Punem compozitie in tigaie si o miscam astfel incat compozitia sa se intinda uniform, in strat subtire, pe toata suprafata tigaii.
Cand clatita s-a "uscat" la suprafata, o intoarcem cu ajutorul unei spatule sau printr-o miscare rapida a incheieturii mainii. Le prajim la foc mic pana terminam compozitia.
Cum preparam umplutura:
Amestecam toate ingredientele pana ce se topeste zaharul si nu se mai simt cristalele.
Ungem fiecare clatita pe jumatate cu aceasta compozitie si rulam sau le impaturim dupa cum dorim.
Cantitatea de umplutura ajunge pentru aproximativ 10-12 clatite, depinde foarte mult de cantitatea cu care dorim sa umplem o clatita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|