Clatite umplute cu caise si sos caramel

Postat de privatelaura in Dulciuri
19 Feb 2016 | 2252 vizualizari
Clatite umplute cu caise si sos caramel

Niste boccelute dulci, din clatite, fac deliciul mai ales al copiilor. Am gasit niste caise coapte, bune, le-am tras un pic in unt si zahar, apoi le-am invaluit intr-un sos de caramel. Caramelul dulce a alternat de minune cu gustul acrisor al caiselor, si eu am pus deasupra si un mot de iaurt rece si cremos. Daca va plac caisele, va promit ca veti fi cuceriti de aceasta combinatie. Clatitele...le-am facut rapid, la Panini Maker, cum altfel. Chiar imi place acest aparat si chiar face treaba, pe cuvantul meu de bloger culinar si de mama gospodina :))  

Ingrediente

  • 2 oua de gaina
  • 1 praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 800 ml lapte dulce de vaca
  • 1 cana faina (in functie de faina pe care o folositi, e posibil sa intre un pic mai multa)
  • Umplutura:
  • - 8 caise bine coapte
  • - 2 linguri zahar
  • - 30 g unt
  • pentru caramel:
  • - 100 gr zahar brut
  • - 100 ml smantana dulce
  • - 1 cub unt

Mod de preparare

Intr-un castron, amestecam ouale, un praf de sare si zaharul pudra. Adaugam laptele, amestecand continuu pana il incorporam pe tot. Adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat fluid, omogen. Dam deoparte.

Deschidem capacul aparatului, si cu ajutorul unui polonic, turnam discuri din compozitie, apoi inchidem capacul si lasam aproximativ 15-20 secunde sa se coaca. De data aceasta, avand o compozitie mai fluida, se vor coace mai repede. Deschidem aparatul cu atentie si scoatem clatita pe un gratar, cu ajutorul unei spatule. Atentie, sa fie din lemn ca sa nu zgariati aparatul.

Procedam la fel cu toata compozitia de clatite, apoi deconectam aparatul de la sursa de curent si il stergem cu o laveta umeda.

Spalam si feliem caisele. Intr-o cratita, punem 2 linguri de zahar, unt, apoi punem pe foc la caramelizat. Camd incepe sa sfaraie, adaugam caisele si mai lasam pe foc cateva minute. Dam deoparte si lasam sa se tempereze.

In alta cratita, punem la caramelizat zaharul. Amestecam continuu si lasam focul mediu spre mic ca sa nu se arda zaharul. Cand s-a topit, adaugam smantana toata odata si amestecam. Atentie la aburi. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, adaugam si cubul de unt. Amestecam si lasam cateva minute sa mai scada pe foc, apoi dam deoparte.

Pregatim o farfurie mare. Asezam cate o clatita si taiem un fasie de pe margine. Ne va folosi sa legam boccelutele de clatite. In mijlocul clatitei asezam umplutura din 2-3 linguri cu caise, apoi 2-3 linguri sos caramel si strangem clatita ca un cosulet, legam cu atentie cu "snur" si le punem deoparte.

Le servim alaturi de un mot de iaurt rece, cremos sau o cupa de inghetata de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu caise si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Inghetata de vanilie

Postat de diaconta

Inghetata de vanilie

Am mixat galbenusurile împreuna cu zaharul pâna am obtinut o crema. Am scos semintele de la pastaia de vanilie si le-am pus în lapte.Am încalzit usor laptele...

Citeste continuarea

Croissante cu gem de caise

Postat de katty

Croissante cu gem de caise

Punem  la foc laptele,apa, zaharul si untul si amestecam pana zaharul si untul se topesc si este atat de alda incat sa putem tine degetul in amestec fara sa ne ardem. Amestecam faina cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2016, 14:41
Nu am putea face noi un schimb ? Eu dau ciorba , tu clatite ?
la 19.02.2016, 14:45
Miha, oricand fac schimb cu o ciorbita buna de-ale tale!
la 19.02.2016, 14:53
la 19.02.2016, 15:01
bune bune
la 19.02.2016, 15:02
Ce tristuțe bune!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking