Tort cu nutella

Postat de RuxyRux in Dulciuri
2 Mai 2016 | 2192 vizualizari
Tort cu nutella

Reteta cremei  si ideea tortului apartine Sarei Mike(culorile din farfurie)....iar cea a blatului mie....reusita si delicioasa combinatie! Tortul l-am preparat pentru sarbatoarea pascala...minunata alegere! Multumesc Sara draga mea :x

Ingrediente

Blat:

  • 80 gr. unt gras( 82%)
  • 120 gr. zahar pudra
  • 150 gr. faina patiserie
  • 2 oua mari de tara
  • 90 ml lapte dulce
  • 1 portocala zeama si coaja
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • un sfert de lingurita praf de copt

Crema :

  • 400 gr. nutella
  • 400 gr. mascarpone
  • 100 ml frisca
  • 100 gr. zahar pudra
  • vanilie

Decor:

  • fulgi de ciocolata
  • fulgi de migdale
  • alune de padure

Mod de preparare

Untul se topeste, se adauga laptele, coaja si zeama de portocale.

Faina se cerne, ouale le mixam cu praful de sare, vanilia si zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam usor compozitia lichida si la final faina si praful de copt.

Forma se unge, se tapeteaza cu hartie de copt si se pune aluatul. Se coace pana trece testul scobitorii. Lasam blatul la racit.

Blatul nu necesita insiropare.

Crema: se mixeaza mascarpone cu zaharul si vanilia, apoi se pune frisca( batuta) si se amesteca, apoi se adauga nutella lingura cu lingura. 

Crema se pune peste tort, se decoreaza si se da la rece . Cu cat va sta mai mult( ideal peste noapte) cu atat va fi mai bun! Pastrati  tortul la rece, deoarece crema se inmoaie destul de repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nutella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Retete similare

Desert tort Rocher, cu fructe

Postat de mirela0911

Desert tort Rocher, cu fructe

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile impreuna cu praful de sare pana devin tari. Se adauga zaharul lingura cu lingura si se mixeaza pana se dizolva complet zaharul. Se adauga si apa rece...

Citeste continuarea

Desert tort Ferrero Rocher

Postat de gurita_ta2005

Desert tort Ferrero Rocher

Pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se mixeaza impreuna cu sarea si se adauga treptat zaharul. Se adauga treptat galbenusuriile. Se amesteca faina cu praful de copt, cacaua si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 02.05.2016, 23:59
bun bun
la 03.05.2016, 00:04
Minunat tort!
la 03.05.2016, 00:08
Multumesc Motanel!
la 03.05.2016, 00:08
Multumesc Andra!
la 03.05.2016, 00:31
In orice preparat facut de tine draga Rux, se simte dragostea si se vede eleganta! Un tort frumos pentru oameni frumosi! Felicitari!

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking