Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612 in Torturi
14 Mar 2024 | 2469 vizualizari
Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Daca va place cafeaua, daca va plac fructele de padure, acest tort o sa vi se para de vis, o combinatie ce nu se rateaza, nu se refuza. Din dorinta de a folosi niste fructe de padure din congelator, a iesit acest tort minunat. Si pentru ca iubim aroma de cafea, cel putin in dulciuri mi se pare grozava, m-am gandit sa combin cele doua arome si a iesit o nebunie de tort. Este un tort pregatit cu indulcitor natural, rulourile de pe margine sunt cu zahar, dar imi doream sa le folosesc pentru ca mai aveau cateva zile si expirau, dar daca il doriti in totalitate fara zahar, renuntati la rulouri si il decorati dupa plac. Si da, nu sunt puse drept rulourile, desi la inceput le-am asezat drept, dar Roxanei, adica eu, nu ii ies lucrurile drepte niciodata! 😂😂😂 Eu nu stiu sa tai prajituri drepte, felii de tort, nu stiu sa intind cremele la linie si tot asa!  Pentru Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, indulcitor,crema branza, fructe de padure, smantana, cafea, lapte, unt.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padurePentru blat:
  • Pentru crema de fructe de padure: Pentru crema de cafea:
  • 6 oua
  • 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)
  • 40 ml ulei
  • 100 gr crema de branza
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 400 gr fructe de padure congelate (sau proaspete)
  • 4 linguri indulcitor pulbere
  • 3 linguri amidon
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura indulcitor cu vanilie (sau zahar vanilat)
  • 100 ml cafea preparata
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri amidon
  • 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
  • 50 gr unt
  • 1/2 borcan crema coffeenella (sau nutella)

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Blatul:

Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. In alt vas mixati galbenusurile cu uleiul si crema de branza. Adaugati cacaoa, faina si praful de copt, cernute. La final puneti esenta de rom. Adaugati bezeaua peste galbenusuri, in doua transe, amestecati usor cu o paleta de silicon. Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal. Tapetati cu unt si hartie de copt o tava rotunda de 23 cm. Turnati prima parte de compozitie, o nivelati. Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute. Procedati la fel si cu celelalte doua. Le lasati sa se raceasca.

Crema de fructe de padure: Intr-un vas amestecati fructele de padure, indulcitorul si le transferati pe foc. Le lasati sa fiarba 5 minute, amestecati amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il rasturnati peste fructe, amestecati bine pana se ingroasa. Dati deoparte, lasati sa se raceasca. Mixati frisca rece, pana prinde putin volum, adaugati jeleul de fructe rece, indulcitorul cu vanilie si mixati pana crema devine spumoasa. O dati la rece pana o folositi.

Crema de cafea: Intr-o cratita puneti cafeaua, laptele, indulcitorul si amidonul O transferati pe foc, amestecati continuu pana crema se ingroasa.  O luati de pe foc, adaugati untul si il incorporati amestecand bine cu un tel. Acoperiti crema cu folie, o lasati sa se raceasca. Crema rece o mixati 1 minut, adaugati crema coffenella, mixati bine. Asezati prima foaie de blat pe un platou, puneti un inel detasabil in jurul sau. Puneti 2-3 linguri crema de cafea, o nivelati, apoi jumatate din crema de fructe si o nivelati. Asezati foaie de blat, iar 2-3 linguri crema de cafea, nivelati, cealalta jumatate de crema de fructe. Nivelati si asezati ultima foaie. Puneti crema de cafea deasupra (mai opriti 2 linguri) si o nivelati. Acoperiti tortul il dati la rece peste noapte sau macar 2-3 ore. Scoateti tortul din frigider, indepartati inelul. Cu cele doua linguri de crema de cafea, ungeti marginea, apoi asezati rulourile unul langa altul. Se portioneaza si se serveste!

Pofta buna! 

Vezi si reteta de Tort cu cafea, nuci si ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh È™i sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola È™i... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort de capsuni si fructe de padure cu blat de cafea

Postat de RuxyRux

Tort de capsuni si fructe de padure cu blat de cafea

Toate ingredientele pentru blat  se pun in robot si se proceseaza. Eu am folosit robochef si am pus  intai migdalele pe care le-am facut pudra si apoi restul ingredientelor....

Citeste continuarea

Tiramisu reţeta cu frisca

Postat de alba_zori

Tiramisu reţeta cu frisca

Tiramisu reţeta cu frisca Foarte rapid si simplu: Am pregatit cafeaua,am adaugat cafeaua instant, zahar dupa gust, esentele de rom si romul. Am pregatit crema: Am pus 150 gr zahar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.03.2024, 20:40
Ce mult îmi place crema de cafea...!
la 14.03.2024, 22:21
la 15.03.2024, 13:56
Arată minunat tortul tău! Și cremele îmi plac grozav!
la 15.03.2024, 19:45
la 15.03.2024, 20:24
Ma bucur mult ca va place!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking