Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure
Blatul:
Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. In alt vas mixati galbenusurile cu uleiul si crema de branza. Adaugati cacaoa, faina si praful de copt, cernute. La final puneti esenta de rom. Adaugati bezeaua peste galbenusuri, in doua transe, amestecati usor cu o paleta de silicon. Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal. Tapetati cu unt si hartie de copt o tava rotunda de 23 cm. Turnati prima parte de compozitie, o nivelati. Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute. Procedati la fel si cu celelalte doua. Le lasati sa se raceasca.
Crema de fructe de padure: Intr-un vas amestecati fructele de padure, indulcitorul si le transferati pe foc. Le lasati sa fiarba 5 minute, amestecati amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il rasturnati peste fructe, amestecati bine pana se ingroasa. Dati deoparte, lasati sa se raceasca. Mixati frisca rece, pana prinde putin volum, adaugati jeleul de fructe rece, indulcitorul cu vanilie si mixati pana crema devine spumoasa. O dati la rece pana o folositi.
Crema de cafea: Intr-o cratita puneti cafeaua, laptele, indulcitorul si amidonul O transferati pe foc, amestecati continuu pana crema se ingroasa. O luati de pe foc, adaugati untul si il incorporati amestecand bine cu un tel. Acoperiti crema cu folie, o lasati sa se raceasca. Crema rece o mixati 1 minut, adaugati crema coffenella, mixati bine. Asezati prima foaie de blat pe un platou, puneti un inel detasabil in jurul sau. Puneti 2-3 linguri crema de cafea, o nivelati, apoi jumatate din crema de fructe si o nivelati. Asezati foaie de blat, iar 2-3 linguri crema de cafea, nivelati, cealalta jumatate de crema de fructe. Nivelati si asezati ultima foaie. Puneti crema de cafea deasupra (mai opriti 2 linguri) si o nivelati. Acoperiti tortul il dati la rece peste noapte sau macar 2-3 ore. Scoateti tortul din frigider, indepartati inelul. Cu cele doua linguri de crema de cafea, ungeti marginea, apoi asezati rulourile unul langa altul. Se portioneaza si se serveste!
Pofta buna!
Vezi si reteta de Tort cu cafea, nuci si ciocolata.