Tiramisu reţeta cu frisca

Postat de alba_zori in Torturi
21 Ian 2013 | 4319 vizualizari
Tiramisu reţeta cu frisca

Am facut un Tiramisu, reţeta cu frisca, foarte bun si vreau sa postez reteta. Am preferat varianta oualelor pasteurizate, stiind faptul ca nu toate ouale din comert sunt bune de consumat crude. De obicei se pun si albusuri batute spuma ca o compozitie de bezea necopata, dar tot crude sunt ouale si parca nu ma inspira asa mult sa le mananc crude, deci am optat varianta cu frisca si e nemaipomenit de bun,sanatos si se poate manca la orice ora, fara sa ai mustrari de constiinta daca iti face rau la stomac sau nu etc. Sunt foarte multumita si ce gustos este! Va ofer o feliuta virtuala, sper sa va placa!

Ingrediente

  • un pachet de piscoturi
  • pentru baia de cafea:
  • 1 litru de cafea
  • 3 linguri de cafea instant in praf(pentru un gust mai decis)
  • 2 esente de rom
  • un paharel de rom
  • 200 gr zahar dupa gust
  • pentru crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 300 gr mascarpone
  • 400 gr frisca
  • un pliculet de vanilie
  • 2 linguri de limoncello
  • cacao pentru pudrat
  • fructe de padure ornament

Mod de preparare

Tiramisu reţeta cu frisca

Foarte rapid si simplu:

Am pregatit cafeaua,am adaugat cafeaua instant, zahar dupa gust, esentele de rom si romul.

Am pregatit crema:

Am pus 150 gr zahar cu 50 ml apa intr-o craticioara si am incalzit pana a devenit un sirop transparent, am verificat cu o lingura de lemn cand a devenit ca o guma. Am luat intre degete si am vazut ca se poate modela (asta inseamna ca a ajuns la 121 grade dupa cum se cere in cofetarie si asa se pasteurizeaza galbenusurile de eventuale bacterii), apoi siropul l-am adaugat la galbenusuri amestecand bine si mixand pana a devenit ca o crema spumoasa.

Am batut frisca spuma tare. Am mixat cateva secunde si mascarpone ca sa devina cremos si am amestecat cu un lemn de jos in sus ca sa ramana spumos.

Am amestecat impreuna frisca cu mascarpone, am adaugat crema de galbenusuri, pliculetul de vanilie si limoncello. Am gustat ca sa fie destul de dulce (in caz se poate adauga zahar pudra in plus). Am lasat deoparte.

Am pregatit o forma, am udat piscoturile in cafea inmuindu-le foarte bine si apoi stranse bine ca sa nu curga apoi, le-am asezat un rand de piscoturi inmuiate si un rand de crema, un rand de piscoturi si un rand de crema, am pudrat cu cacao deasupra cremei si ornat cu fructe de padure.

Se lasa la frigider cateva ore la racorit si apoi se serveste! Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800

Postat de oanapl

Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800

Se bagă biscuiții la robotul de bucătărie și se macină fin. Se adaugă cacaua și se omogenizează. Se adaugă untul topit și se omogenizează compoziția. Se pune un inel de tort pe un...

Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

Postat de RuxyRux

Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

Zmeura aleasa, spalata si scursa, se pune intr-un bol, se adauga peste ea zaharul( 5 linguri), vanilia, sampania si sucul de portocala si se pune la frigider. Intr-un craticioara se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2013, 10:48
Foarte bun!
la 21.01.2013, 10:51
multumesc draguta!
la 21.01.2013, 10:58
la 21.01.2013, 11:02
Ştiu, tu zici foarte simplu şi rapid, dar numai când te pricepi Aşa că eu doar apreciez, până am să fac vreodată
la 21.01.2013, 11:02
arata bineeeeee

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking