Ingrediente
- un pachet de piscoturi
- pentru baia de cafea:
- 1 litru de cafea
- 3 linguri de cafea instant in praf(pentru un gust mai decis)
- 2 esente de rom
- un paharel de rom
- 200 gr zahar dupa gust
- pentru crema:
- 3 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 300 gr mascarpone
- 400 gr frisca
- un pliculet de vanilie
- 2 linguri de limoncello
- cacao pentru pudrat
- fructe de padure ornament
Mod de preparare
Tiramisu reţeta cu frisca
Foarte rapid si simplu:
Am pregatit cafeaua,am adaugat cafeaua instant, zahar dupa gust, esentele de rom si romul.
Am pregatit crema:
Am pus 150 gr zahar cu 50 ml apa intr-o craticioara si am incalzit pana a devenit un sirop transparent, am verificat cu o lingura de lemn cand a devenit ca o guma. Am luat intre degete si am vazut ca se poate modela (asta inseamna ca a ajuns la 121 grade dupa cum se cere in cofetarie si asa se pasteurizeaza galbenusurile de eventuale bacterii), apoi siropul l-am adaugat la galbenusuri amestecand bine si mixand pana a devenit ca o crema spumoasa.
Am batut frisca spuma tare. Am mixat cateva secunde si mascarpone ca sa devina cremos si am amestecat cu un lemn de jos in sus ca sa ramana spumos.
Am amestecat impreuna frisca cu mascarpone, am adaugat crema de galbenusuri, pliculetul de vanilie si limoncello. Am gustat ca sa fie destul de dulce (in caz se poate adauga zahar pudra in plus). Am lasat deoparte.
Am pregatit o forma, am udat piscoturile in cafea inmuindu-le foarte bine si apoi stranse bine ca sa nu curga apoi, le-am asezat un rand de piscoturi inmuiate si un rand de crema, un rand de piscoturi si un rand de crema, am pudrat cu cacao deasupra cremei si ornat cu fructe de padure.
Se lasa la frigider cateva ore la racorit si apoi se serveste! Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|