Ingrediente
- Aluat clatite (11 buc.):
- 1 l apă
- 25 linguri făină
- 1 ou
- sare
- Umplutură:
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 700 g carne tocată de porc
- sos Teriyaki, Woksauce, sos Barbecue, sos Worcestershire
- sare, piper, mărar, leuștean, cimbru, chilii
- ciuperci Champignon
- Cașcaval
- Sos:
- pastă de tomate
- 1 linguriță muștar
- 1 lingură zacuscă
- 1 lingură smântână
- sare, piper
- usturoi pasat
- puțin suc de lămâie
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru clătite: batem oul și apoi adăugăm apa. Cernem făina, punem sarea și amestecăm cu ajutorul unui tel. Trebuie să obținem un aluat lichid, dar gros.În tigaia pentru făcut clătite punem puțin ulei și coacem clătitele.
Pentru umplutură vom tăia mărunt cepele și morcovii și le vom căli pentru câteva minute, la foc mic.Adăugăm carnea și o lăsăm să se gătească până când își schimbă culoarea.
Punem sosurile și condimentele. Cred că am pus în jur de o lingură sau două din fiecare sos. Pune după preferințe.Lăsăm sosul pe foc mic pentru încă 10 minute. Punem ciupercile tăiate cuburi și le gătim pentru 1-2 minute, nu mult. Nu îmi place să las ciupercile prea mult la gătit, pentru că nu se vor mai simți după. Ciupercile vor lăsa puțină apă, dar nu te speria, este exact ceea ce aveam nevoie oricum!
Pregătim sosul cu care vom unge puțin tava și cu care vom acoperi clătitele. Amestecăm toate ingredientele pentru sos.
Umplem fiecare clătită cu carnea gătită și răcită. Radem puțin cașcaval și le rulăm, închizându-le capetele ca și la sarmale. Așezăm clătitele într-un vas termorezistet uns cu unt, pesmet și puți sos pregătit mai sus.Ungem clătitele cu restul de sos, punem felii de cașcaval și lăsăm tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până când se formeaza o crustă frumoasă deasupra.
Le servim imediat, încercând să nu triplăm porțiile, ha!
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|