Clatite umplute cu carne tocata

Postat de Meea in Mancaruri cu carne
28 Mar 2020 | 8623 vizualizari
Clatite umplute cu carne tocata

Pornind de la a face ceva bun și în cel mai scurt timp, am ajuns la a face ceva mega gustos și care necesită ceva timp, nu mult, ce-i drept. De la a face doar câteva porții, ca să nu mănânc mult, m-am trezit cu 11 porții zdravene. Mai spun și că de la „noi nu mâncăm că avem mâncare” la a ne certa puțin pentru fiecare clătită. Știi, când spune cineva că nu vrea, apoi mănâncă tot doar din „să gust”?
Rețeta de astăzi este o idee foarte bună pentru cină sau prânz, combinația dintre clătite și sosul de carne te va înnebuni. Nu-ți imagina că sunt clătite dulci, nu mi-a luat pauză creierul chiar atât de tare, ha! Sunt clătite simple, făcute doar din făină, apă, ou și sare. Nu are ce să nu meargă bine aici, nu?

Ingrediente

  • Aluat clatite (11 buc.):
  • 1 l apă
  • 25 linguri făină
  • 1 ou
  • sare
  • Umplutură:
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 700 g carne tocată de porc
  • sos Teriyaki, Woksauce, sos Barbecue, sos Worcestershire
  • sare, piper, mărar, leuștean, cimbru, chilii
  • ciuperci Champignon
  • Cașcaval
  • Sos:
  • pastă de tomate
  • 1 linguriță muștar
  • 1 lingură zacuscă
  • 1 lingură smântână
  • sare, piper
  • usturoi pasat
  • puțin suc de lămâie

Mod de preparare

       Pregătim aluatul pentru clătite: batem oul și apoi adăugăm apa. Cernem făina, punem sarea și amestecăm cu ajutorul unui tel. Trebuie să obținem un aluat lichid, dar gros.În tigaia pentru făcut clătite punem puțin ulei și coacem clătitele.

       Pentru umplutură vom tăia mărunt cepele și morcovii și le vom căli pentru câteva minute, la foc mic.Adăugăm carnea și o lăsăm să se gătească până când își schimbă culoarea.

            Punem sosurile și condimentele. Cred că am pus în jur de o lingură sau două din fiecare sos. Pune după preferințe.Lăsăm sosul pe foc mic pentru încă 10 minute. Punem ciupercile tăiate cuburi și le gătim pentru 1-2 minute, nu mult. Nu îmi place să las ciupercile prea mult la gătit, pentru că nu se vor mai simți după. Ciupercile vor lăsa puțină apă, dar nu te speria, este exact ceea ce aveam nevoie oricum!

         Pregătim sosul cu care vom unge puțin tava și cu care vom acoperi clătitele. Amestecăm toate ingredientele pentru sos.

        Umplem fiecare clătită cu carnea gătită și răcită. Radem puțin cașcaval și le rulăm, închizându-le capetele ca și la sarmale. Așezăm clătitele într-un vas termorezistet uns cu unt, pesmet și puți sos pregătit mai sus.Ungem clătitele cu restul de sos, punem felii de cașcaval și lăsăm tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până când se formeaza o crustă frumoasă deasupra.

           Le servim imediat, încercând să nu triplăm porțiile, ha!

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Clatite cu carne

Postat de AnyCostescu

Clatite cu carne

Ceapa si ardeiul se curata si se taie marunt. Se calesc aproximativ 2 minute pana se inmoaie. Se pune carnea si ciupercile. Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba pana scade si carnea e...

Citeste continuarea

Clatite umplute cu carne tocata si maruntaie de porc

Postat de AnyCostescu

Clatite umplute cu carne tocata si maruntaie de porc

Sosul de carne: Maruntaiele se fierb si se dau prin robot impreuna cu legumele si usturoiul. se pune totul intr-un lighean si se amesteca cu carnea tocata si condimentele. Se rastoarna totul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2020, 20:42
Ce bine arata!
la 28.03.2020, 20:52
la 28.03.2020, 21:18
O nebunie de preparat, gustos si delicios! Pai dintr-un litru de apa, era clar ca nu iti iese o portie prea mica!
la 28.03.2020, 22:18
la 28.03.2020, 22:53

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking