Clatite umplute cu nuci prajite si caramel

Postat de Patricia_Iordache_79 in Dulciuri
19 Sep 2013 | 6379 vizualizari
Clatite umplute cu nuci prajite si caramel

Am vazut acum ceva vreme la Merisor, un aluat de clatite pe care am vrut neaparat sa il incerc. (http://www.bucataras.ro/retete/tort-de-clatite-cu-gem-de-prune-si-budinca-de-ciocolata-34811.html) Singura diferenta pe care am adus-o fata de reteta originala, a fost inlocuirea esentei de vanilie cu esenta de migdale. Va asigur ca merita incercate!

Ingrediente

  • Pentru clatite:
  • 3 oua;
  • 3 linguri cu zahar;
  • 250 ml. lapte;
  • 250 ml apa minerala sare
  • esenta de migdale;
  • 2 gr. praf de copt;
  • 280gr. faina;
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 100 gr. miez de nuca, maruntit bucatele mari;
  • 100 ml. sos caramel

Mod de preparare

Amestecam ouale intregi cu zaharul, folosind un tel.

Adaugam apa minerala si praful de copt, praful de sare, esenta de migdale, laptele si faina, treptat.

V-a rezulta o compozitie de consistenta unei smantani.

Ungem o tigaie (a mea are 16 cm. diametrul) cu putin ulei (eu folosesc un prospop de hartie imbibat cu ulei), lasam sa se incalzeasca bine tigaia si adaugam compozitie pana umplem toata suprafata tigaii, in strat subtire.

In momentul in care observam ca suprafata clatitei devine uscata si ramane doar un punct mic "umed" in centrul acesteia, intoarcem clatita pe partea cealalta, ajutandu-ne de o paleta sau printr-o miscare scurta a mainii.

O lasam putin pana se rumeneste si pe partea cealalta apoi i asezam pe farfurie.

Ungem clatita cu putin caramel, apoi presaram nuca prajita (rupta bucatele) si rulam.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu nuci prajite si caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Moelleux de chocolat

Postat de cristeena20

Moelleux de chocolat

- Procedeul este foarte simplu. Topim ciocolata pe bain marie si o dam deoparte. - Incalzim cuptorul la 210 grade si ungem formele de silicon cu ulei. - Untul se tine la temperatura camerei...

Citeste continuarea

Cinnamon Rolls

Postat de vio_dreams

Cinnamon Rolls

Amestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2013, 21:47
Bune tare !
la 19.09.2013, 21:47
bune bune
la 19.09.2013, 21:47
M-ai lovit!La greu!)Vreau
la 19.09.2013, 21:48
Delicioase!
la 19.09.2013, 21:50
Arunca si la mine una!

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking