Ingrediente
- Pentru clatite:
- 3 oua;
- 3 linguri cu zahar;
- 250 ml. lapte;
- 250 ml apa minerala sare
- esenta de migdale;
- 2 gr. praf de copt;
- 280gr. faina;
- un praf de sare
- Pentru umplutura:
- 100 gr. miez de nuca, maruntit bucatele mari;
- 100 ml. sos caramel
Mod de preparare
Amestecam ouale intregi cu zaharul, folosind un tel.
Adaugam apa minerala si praful de copt, praful de sare, esenta de migdale, laptele si faina, treptat.
V-a rezulta o compozitie de consistenta unei smantani.
Ungem o tigaie (a mea are 16 cm. diametrul) cu putin ulei (eu folosesc un prospop de hartie imbibat cu ulei), lasam sa se incalzeasca bine tigaia si adaugam compozitie pana umplem toata suprafata tigaii, in strat subtire.
In momentul in care observam ca suprafata clatitei devine uscata si ramane doar un punct mic "umed" in centrul acesteia, intoarcem clatita pe partea cealalta, ajutandu-ne de o paleta sau printr-o miscare scurta a mainii.
O lasam putin pana se rumeneste si pe partea cealalta apoi i asezam pe farfurie.
Ungem clatita cu putin caramel, apoi presaram nuca prajita (rupta bucatele) si rulam.
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute cu nuci prajite si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|