Banane prajite in aluat cu sos cioco-caramel

Postat de adasev12 in Dulciuri
19 Ian 2012 | 6260 vizualizari
Banane prajite in aluat cu sos cioco-caramel

banane prajite in aluat de clatite daca imi amintesc bine prima data am vazut la Miha, si mi-au lacut tare mult. paote ca si alti bucatarasi mai au retete asemanatoare....mie insa mi-.a ramas in minte cea a Mihei...am facut si cu mar si la fel de bune au fost. de data asta am combinat un sos de caramel cu cioco...o nebunie ducle.

Ingrediente

  • aluat de clatite:
  • 1 ou
  • 3 lg zahar
  • un praf de sare
  • un iaurt de vanilie, de 125 g
  • 100 ml apa minerala
  • coaja de portocala rasa
  • condimente aromate
  • in plus:
  • 3 banane mari taiate rondele
  • ulei pt prajit
  • 4 lg zahar pt caramel
  • 100 g ciocolata amaruie
  • o esenta de rom mica, de 4 ml
  • un cub de unt
  • 50 ml lapte praf diluat
  • 100 ml frisca pt decor

Mod de preparare

Bananele se taie rondele mai grosute, cam la 2 cm.

Se face un aluat de clatite mai grosut, ca sa stea pe bucatile de banana. Bucatile de banana se trec apoi prin acest aluat si se prajesc in ulei incins, de preferat cel de porumb, este foarte usor. Se scot pe un servetel absorbant ...dar nu e neaparta nevoie..doar daca vreti sa fie cat mai light.

Cele 4 lg de zahar se caramelizeaza bine, apoi se adauga untul si se lasa sa se topeasca , apoi laptele  si se amesteca usor pana  se topeste tot caramelul. Se adauga si ciocolata si se lasa pana se topeste. Se omogenizeaza bine, se da deoparte. Dupa ce se mai astampara putin din fierbinteala se adauga si esenta de rom. Se lasa la rece.

Bucatile de banana prajite se distribuie pe farfurii de desert, dupa placere si pofte, si se asezoneaza cu acest sos delicios. Deasupra se mai poate arunca si un mot de frisca...dar nu-i musai...numa daca va e pofta....mie de frisca mi-e pofta mereu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane prajite in aluat cu sos cioco-caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Lava cake

Postat de Pungasa_Rogue

Lava cake

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Formele de silicon se ung cu unt si se aseaza intr-o tava. Se pun ciocolata (rupta bucatele) si untul intr-un ibric la topit pe baie de aburi...

Citeste continuarea

Prajitura cu branza dulce

Postat de RuxyRux

Prajitura cu branza dulce

Untul rece taiat felii, il amestecam cu restul ingredientelor, faina cernuta, oul, zaharul, praful de sare, cel de copt, vanilia, turmericul si laptele rece. Se framanta aluatul, se infaineaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2012, 21:14
waw!waw!waw!exact pe placul meu,ada arunca si la mine cu prastiasau ma urc in tren si sun la usa,pana aici miroase
la 19.01.2012, 22:12
giorgia draga, cu larga inima iti ...arunc ...doar ca nu mai am prastia din copilarie ...acum ne-am modernizat si noi , cu tehnologia asta noua...iti trimit pe mail , ok? sau pe mes...? ...pup
la 19.01.2012, 23:05
sau pe pofta-n cui
la 19.01.2012, 23:09
la 19.01.2012, 23:34
ce bune trebuie sa fie

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking