Ingrediente
- 2 banane
- 50 gr unt
- 1 lingura zahar
- Mou de ciocolata:
- 100 gr ciocolata amaruie
- 60 gr zahar
- 1 lingura apa
- 15 gr unt
- 2 galbenusuri
- Decor:
- sos de ciocolata
Mod de preparare
Mou de ciocolata:
Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste cele 2 galbenusuri, punem vasul la bain-marine si mixam pana obtinem o crema clara si spumoasa. Adaugam untul moale, la temperatura camerei si mixam. Adaugam ciocolata si amestecam pana compozitia se va transforma intr-o masa compacta. Compozitia obtinuta o intindem intr-o foaie de 1 cm grosime, dupa care dam la frigider pentru 1 ora. Din aceasta foaie vom taia diverse forme.
Bananele le taiem in doua pe lungime, le decojim, pastrand coaja intreaga si le taiem bucatele.
Intr-o tigaie topim untul impreuna cu zaharul si cand capata o culoare aurie adaugam bucatile de banana, pe care le prajim in jur de 1 minut, pe ambele parti, pana se rumenesc putin si se inmoaie.
Punem in cojile de banana si stropim cu sos de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Banane prajite cu mou de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|