Banane prajite cu mou de ciocolata

Postat de miha in Dulciuri
3 Feb 2010 | 5158 vizualizari
Banane prajite cu mou de ciocolata

by Laura Adamache

Ingrediente

  • 2 banane
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • Mou de ciocolata:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 60 gr zahar
  • 1 lingura apa
  • 15 gr unt
  • 2 galbenusuri
  • Decor:
  • sos de ciocolata

Mod de preparare

Mou de ciocolata:

Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste cele 2 galbenusuri, punem vasul la bain-marine si mixam pana obtinem o crema clara si spumoasa. Adaugam untul moale, la temperatura camerei si mixam. Adaugam ciocolata si amestecam pana compozitia se va transforma intr-o masa compacta. Compozitia obtinuta o intindem intr-o foaie de 1 cm grosime, dupa care dam la frigider pentru 1 ora. Din aceasta foaie vom taia diverse forme.

Bananele le taiem in doua pe lungime, le decojim, pastrand coaja intreaga si le taiem bucatele.

Intr-o tigaie topim untul impreuna cu zaharul si cand capata o culoare aurie adaugam bucatile de banana, pe care le prajim in jur de 1 minut, pe ambele parti, pana se rumenesc putin si se inmoaie.

Punem in cojile de banana si stropim cu sos de ciocolata.







Daca ti-a placut reteta noastra "Banane prajite cu mou de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Fursecuri spirale

Postat de oanapl

Fursecuri spirale

Pui intr-un castron faina, zaharul macinat, sarea, praful de copt si esenta de vanilie si adaugi untul taiat cubulete. Amesteci bine cu mixerul sau cu mana, pana obtii un aluat omogen. Imparti...

Citeste continuarea

Desert placinta frageda cu dovleac

Postat de gicuta69

Desert placinta frageda cu dovleac

Mixam untura cu ouale, zaharul si sarea apoi adaugam smantana si coaja de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2010, 00:47
la 03.02.2010, 01:03
Mai, ce arta! foarte frumoase
la 03.02.2010, 11:19
Bestiala si o prezentare de chef en cuisine
la 03.02.2010, 11:51
chiar ca arta....foarte tare...
la 03.02.2010, 15:01
Ma alatur parerilor Sylviei,dar ma intreb cum de n-ai facut inimioarele roz? Aaaaaa, m-am prins! Pentru Ziua indragagostitilor faci alte inimioare

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking