Desert Cruffins

Postat de deyutzky in Dulciuri
4 Mai 2020 | 6089 vizualizari
Desert Cruffins

*Aluaturi de casa* Aceste mici si dragalase briose sunt o combinatie intre croissant si muffins. Au consistenta unui croissant si aspect de muffins.  Nu sunt prea dulci, insa se pot umple cu diverse creme sau cu fructe uscate. Sursa mea de inspiratie pentru aceasta reteta a fost youtube.  

Ingrediente

  • Pentru 12 bucati:
  • 300 g faina
  • 12 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte caldut
  • 50 g zahar pudra vanilat + 1 lingurita zahar tos
  • 50 g unt moale la temperatura camerei(pentru aluat)
  • 70-100 g unt moale la temperatura camerei(pentru uns foile)
  • 1/3 lingurita sare
  • optional: zahar pudra pentru pudrat la final

Mod de preparare

Punem intr-un bol faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam laptele caldut.

In laptele caldut adaugam 1 lingurita zahar tos si drojdia.

Amestecam putin pana cand drojdia se dizolva si lasam deoparte 5 minute la loc cald.

Dupa cele 5 minute, adaugam 50 g zahar pudra si sare, apoi amestecam putin cu o lingura.

Adaugam untul moale(50g) si incepem sa framantam aluatul. Trebuie sa obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam aluatul la crescut la loc cald, cca. 1h.

Dupa ce aluatul a crescut, il rasturnam pe masa de lucru pe care am presarat putina faina si ii dam forma de bila.

Impartim aluatul in 6 bucati egale. Le acoperim cu folie alimentara si le mai lasam la crescut aprox. 10-15 minute.

Luam fiecare bucata de aluat si o intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara foarte, foarte subtire.

Ungem foaia cu unt moale, apoi o rulam.

Ruloul obtinut il taiem in jumatate pe lungime, astfel incat sa obtinem 2 bucati egale.

Fiecare bucata o rasucim sub forma unui trandafir. Avem grija ca partea cu straturile de unt sa ramana deasupra.

Punem fiecare cruffin format intr-o tava de briose pe care am uns-o inainte cu unt si am presarat-o cu faina. 

Procedam la fel cu toate bucatile de aluat.

Dupa ce am terminat de modelat, acoperim tava cu folie alimentara si mai lasam la crescut aprox. 45 min. 

Preincalzim cuptorul la 180 grade si le coacem aprox. 15-17 minute.

Dupa ce sunt gata, le lasam la racit si le pudram cu zahar pudra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Cruffins" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cruffins

Postat de diaconta

Cruffins

Eu am folosit drojdie uscata,pe care am amestecat-o direct cu faina.Nu am fost prea multumita de  cum a dospit aluatul,asa ca data viitoare voi folosi drojdie proaspata.    ...

Citeste continuarea

Desert cruffins umplute cu nuca

Postat de TAB1TA

Desert cruffins umplute cu nuca

Intr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 04.05.2020, 13:38
la 04.05.2020, 14:29
Drăgălașe!
la 04.05.2020, 14:32
Îmi place cum arată...!
la 04.05.2020, 15:09
Arata foarte bine!
la 04.05.2020, 15:44
Apetisante!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking