Chocolate banana cake

Postat de Bucatardinpasiune in Prajituri
4 Ian 2014 | 11593 vizualizari
Chocolate banana cake

Nu trece sarbatoare fara o noua prajitura!!! Am stabilit sa fac Tiramisu, dar si o prajitura cu multa ciocolata, dupa cum a dorit Lucian. Asa ca, am dat o raita pe site-urile mele preferate, iar pe JoyofBaking.com am descoperit aceasta reteta minunata! Gustul intens de cacao si aroma fina de banane i-a cucerit iremediabil pe cei dragi...

Ingrediente

  • - 400 gr. zahar tos alb,
  • - 250 gr. faina,
  • - 75 gr. cacao de buna calitate,
  • - 3 oua (in reteta urmata erau mentionate doar 2 oua, insa cum ale mele erau mai mici, am decis sa folosesc 3)
  • - 1 plic praf de copt,
  • - 1 plic bicarbonat de sodiu pentru prajituri,
  • - 1 praf de sare,
  • - 240 ml. apa usor calduta,
  • - 120 ml. lapte,
  • - 120 ml. ulei de floarea - soarelui,
  • - 2 banane medii,
  • - 1 lingura si jumatate extract de vanilie.
  • Pentru glazura:
  • - 180 ml. smantana,
  • - 230 gr. ciocolata (eu am folosit ciocolata Milka ce avea un continut ridicat de cacao),
  • - 15 gr. unt.

Mod de preparare

Se prepara pe principiul brioselor, respectiv ingredientele umede se amesteca bine, la fel si cele uscate, apoi turnam pe cele uscate peste cele umede si omogenizam. Foarte simplu, nu? Nici macar nu avem nevoie de un mixer, fiind suficienta o lingura de lemn sau o spatula de silicon.

Astfel, intr-un bol am amestecat, uleiul cu apa, laptele, ouale batute, extractul de vanilie si bananele pasate. Separat, am cernut faina, cacaoa si le-am amestecat cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si praful de sare. Pe acestea din urma, le-am adaugat peste lichid si am continuat sa amestec cu spatula de silicon, pana s-au omogenizat complet.

Am turnat aluatul moale intr-o tava in care am asezat hartie de copt si am introdus-o in cuptorul incins in prealabil. Am copt prajitura aproximativ 30 de minute, la foc mediu.

Cat prajitura se afla in cuptor, am preparat glazura. Nimic mai simplu. Am incalzit la microunde smantana, cu untul si ciocolata, pe care le-am amestecat bine cu un tel, pana cand a rezultat o sos de ciocolata lucios si consistent.

Prajitura odata scoasa din cuptor, trebuie lasata la racit, apoi intindem deasupra ei frosting-ul de ciocolata.

Se taie in cuburi si se serveste dimineata, la pranz si seara!!! ;)

Enjoy! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate banana cake" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Retete similare

Chocolate Banana Cake(Prajiura cu ciocolata si banane)

Postat de ionela2682

Chocolate Banana Cake(Prajiura cu ciocolata si banane)

-intr-un castron se mixeaza ingredientele umede -in alt castron se cern ingredientele uscate -bananele se paseaza -adaugam ingredientele umede in cele uscate+bananele si mixam bine...

Citeste continuarea

Chocolate banana cake

Postat de miha

Chocolate banana cake

Topim untul si ciocolata. Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, nessul, praful de copt si sarea. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se mixeaza putin. Se adauga amestecul de ciocolata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2014, 00:32
la 04.01.2014, 00:58
super
la 04.01.2014, 06:05
delicios
la 04.01.2014, 08:01
Nu vreau sa te supar dar nu ai trecut cantitatea de banane la ingrdiente ,
la 04.01.2014, 09:09

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking