Ingrediente
- 2 oua
- 1,5 pahar zahar (150ml.)
- 1 pahar lapte
- 1/2 pahar ulei
- 2 pahare faina
- coaja de la o lsmie
- 1 praf de copt
- putin unt
- 1 banana
- 5 linguri zahar pentru caramel
- 3 biscuit
- zahar vaniliat
- 1 lingura cacao
Mod de preparare
Am spart ouale intr-un castron si am frecat impreuna cu zaharul si zaharul vaniliat pina a devenit o spuma albicioasa, apoi am adaugat coaja de lamaie si uleiul. Am mai frecat 5 minute, am adaugat laptele, amestecand pina s-a incorporat bine, apoi in ploaie faina amestecata cu praful de copt, am amestecat bine pana s-a incorporat toata.
Intr-o tava am ars zaharul, apoi am intins pe toata suprafata (fundul tavii). Am lasat sa se raceasca apoi am pus bucatelele de unt, am faramitat biscuitii (fiindca nu am avut pesmet, dar nici nu trebuia fiindca banana nu este ca si pruna), apoi am taiat banana in rondele si am pus compozitia. Am dat la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Am lasat pana s-a rumenit bine si marginile s-au dezlipit de tava. Am rasturnat-o si am lasat-o la racit.
A iesit un dulce bun, bun... nu ca si al lui Merisor, fiindca nu am avut ce trebuia.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasturnata cu banane a la Mala" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|