Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara

Postat de merisor67 in Prajituri
19 Feb 2019 | 2654 vizualizari
Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara

Gust bun, aspect plăcut într-o delicioasă placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara, pe care v-o recomand cu drag. Cele mai simple și versatile plăcinte sunt cele cu mere, părerea mea, iar mie îmi place să le modelez în diverse feluri și să mai schimb compoziția aluatului. Și cum aveam de mult timp această rețetă postată pe blog, am zis să o împărtășesc cu voi și aici.  

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 250 g unt( 82% grăsime)
  • 150 g smântână de consum( 20% grăsime)
  • 50 g zahăr tos
  • 50 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 750-800 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • Umplutura:
  • 1 kg mere rase
  • 50 g zahăr tos
  • 30 g zahăr vanilat
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 30-40 g griș
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru pudrat

Mod de preparare

Preparăm mai întâi umplutura.

Punem într-un vas, pe foc, merele rase, împreună cu zahărul și le amestecăm până își lasă siropul.

Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm  zahărul vanilat, scorțișoara și grișul și lăsăm compoziția de mere să se răcească.

Punem griș în funcție de cât sirop se formează, eu am pus 2 linguri mai cu vârf.

Pregătim aluatul. Cernem într-un vas 500 g făină amestecată cu un plic praf de copt. Nu punem de la început toată cantitatea de făină trecută într-o rețetă, pentru că nu știm dacă ne intră fix la fel. Depinde și de restul ingredientelor, de tipul acestora, consistență, etc. Facem o adâncitură la mijocul făinii, unde vom adăuga oul amestecat cu zahărul, untul moale, smântâna, esența și bicarbonatul stins în zeama de lămâie. Amestecăm bine aceste ingrediente, adăugând treptat și făina de pe margini. Adăugăm făină până vom obține un aluat nelipicios, dar ușor moale, nu foarte ferm. Lăsăm aluatul să se odihnească 10-15 minute, apoi îl împărțim în patru părți egale. Asamblăm plăcinta rulată. Întindem fiecare parte de aluat într-o foaie nu foarte subțire, de lățimea tăvii în care vom coace plăcinta. Așezăm la ambele capete ale foii câte un rând consistent de umplutură și le rulăm până le unim la mijloc, apoi transferăm rulourile duble, în tava tapetată cu hârtie de copt. Mi s-a părut mai interesant să le rulez așa la dublu, au un aspect mai plăcut porțiile, ca niște ochelari. Procedăm la fel cu toate foile de aluat așezând cu mare grijă rulourile în tavă, să nu se rupă. Coacem delicioasa plăcintă rulată cu mere, pentru 35-40 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, sau până se rumenește bine aluatul. O lăsăm să se tempereze și o pudrăm cu zahăr, apoi o porționăm și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi. Sper să vă încânte rețeta mea de plăcintă rulată cu mere și să o testați cu încredere!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta rulata cu mere, aromata cu vanilie si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
Retete similare

Desert guguluf cu fructe de padure

Postat de Meea

Desert guguluf cu fructe de padure

         Mixăm spumă tare albușurile împreună cu cele 3 linguri de apă și sarea. Punem zahărul și continuăm mixarea, până când spuma stă...

Citeste continuarea

Desert chec cu cirese si glazura roz

Postat de Oana

Desert chec cu cirese si glazura roz

Blat : Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati zaharul pana obtineti o bezea tare. Bateti galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, cu un tel. Amestecati galbenusurile cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 19.02.2019, 10:49
Ce bunatati ne-ai adus!!!
la 19.02.2019, 10:50
la 19.02.2019, 10:53
ce bunatate
la 19.02.2019, 10:59
Foarte buna!
la 19.02.2019, 11:02
Yaaam!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking