Cheesecake cu banane

Postat de Retetegg in Prajituri
4 Apr 2014 | 5903 vizualizari
Cheesecake cu banane

Este fin, cremos, cu blat crocant si foarte aromat gratie bananelor pe care nu le-am mai facut piure cum fac de obicei alte fructe, ci le-am lasat felii.

Ingrediente

  • 550 g branza dulce,
  • 250 g biscuiti sfaramiciosi,
  • 200 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • 3 banane,
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • chocolate chips (pt decor)

Mod de preparare

Ca de obicei vom incepe cu blatul din biscuiti pentru care avem nevoie de biscuiti sfaramiciosi pe care ii macinam in robot. Nu trebuie sa fie macinati foarte fin.

Peste biscuiti punem untul topit, 1/2 esenta de vanilie si 1 plic zahar vanilat.

Amestecam bine pana cand se absoarbe untul topit in biscuiti, apoi intindem amestecul intr-o tava.

Eu prefer intotdeauna tava mea rotunda, pe care o tapetez cu folie de plastic.

Folositi o spatula sau o lingura sa presati blatul. Pana pregatiti crema de branza puneti tava la frigider.

Frisca lichida se bate bine, apoi se adauga peste branza dulce. Punem si zaharul pudra, cealalta jumatate din esenta de vanilie si 1 plic zahar vanilat.

Omogenizam foarte bine si punem la rece.

Peste blatul din tava, care este deja mai tare dupa 10-15 min la frigider, punem un strat de rondele de banana.

Urmeaza un strat generos de crema de branza, apoi inca unul de banane.

Incheiem cu alt strat de branza. Netezim bine suprafata prajiturii si punem tava la frigider, cel putin 4-5 ore.

Inainte de servire decoram cu felii de banana si chocolate chips.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!

Postat de Corina33

Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!

Pentru blat: se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit, apoi se toarna totul intr-o forma de tort rotunda cu margine detasabila si diametrul de 26 cm. Se niveleaza frumos cu o lingura...

Citeste continuarea

Cheesecake cu unt de arahide si banane

Postat de Oana

Cheesecake cu unt de arahide si banane

Biscuitii se maruntesc la robot. Se amesteca cu untul topit si se preseaza bine intr-o tava de tort cu pereti detasabili. Se pune la rece pana se pregateste umplutura. Se amesteca la robot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2014, 12:28
bun bun
la 04.04.2014, 12:29
la 04.04.2014, 12:38
foarte buna
la 04.04.2014, 13:03
Tare-mi plac prajiturile astea
la 04.04.2014, 13:08

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking