Desert croissante cu unt

Postat de CameliaComan in Dulciuri
17 Mai 2017 | 2345 vizualizari
Desert croissante cu unt

Reteta pentru picnic Am vazut de ceva vreme aceasta reteta pe pagina Laurei Adamache. Mi-am cumparat toate ingredientele si cu multa hotarare m-am  apucat sa prepar aceste delicioase croissante. Cu cat parcurgeam reteta cu atat eram uimita de cati pasi trebuia sa urmez pentru impachetarea aluatului. Timp nu prea aveam si nici rabdare. :) Am decis sa mai tai din toti acesti pasi, si sa imi fac drumul mai scurt pana la momentul in care voi servi un croissant alaturi de o canuta cu lapte.    

Ingrediente

  • 550 g faina alba
  • 20 g drojdie uscata
  • 1 galbenus
  • 170 ml apa
  • 100 g zahar tos
  • 120 ml lapte
  • 30 g unt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 270 g unt (pentru impachetari)
  • 1 ou+ 3 linguri de lapte (pentru uns)

Mod de preparare

Intr-un vas destul de incapator, punem drojdia, apa calduta (o incalzim putin, nu o fierbem), faina, galbenusul de ou, zaharul si praful de sare. Mixam. Ideal ar fi sa avem un malaxor, dar m-am descurcat si cu mixerul.

Intr-o craticioara, punem laptele, 30 g de unt si esenta de vanilie. Lasam la foc mic pana se topeste untul. Il adaugam peste aluatul format si mixam. Scoatem aluatul pe  masa de lucru pe care am presarat-o cu faina. Framantam aluatul pana devine nelipicios. Il lasam sa dospeasca intr-un loc caldut, aproximativ 1 ora sau pana isi dubleaza volumul. Cu 10 minute inainte sa expire timpul de dospire a aluatului, trebuie sa scoatem untul din frigider. Il asezam intre doua hartii de copt si il aplatizam cu sucitorul pana obtinem un dreptunghi de cca 25 cm.

Rasturnam aluatul pe masa de lucru pudrata cu faina si il intindem intr-un dreptunghi de 35-40 cm. Punem foaia de unt la capatul superior al aluatului (lasam 1 cm de spatiu intre unt si marginile aluatului). Pliem marginile aluatului spre centru, iar apoi facem un pachetel. Lasam la rece, aproximativ 30 de minute.  Dupa 30 de minute, scoatem aluatul din frigider si il punem pe masa de lucru.

 Intindem aluatul intr-o foaie de 9 mm, iar apoi pliem marginile si facem un pachetel. Il lasam la rece  pentru 30 de minute. Scoatem aluatul din frigider si il intindem. Il taiem in triunghiuri isoscele. Eu am taiat triunghiurile mai mari, astfel ca mi-au iesit 7 cornuri mari. Rulam triunghiurile spre varf. Varful trebuie sa se afle intotdeauna sub croissant, altfel riscam sa se se desprinda in timpul coacerii.

Le punem in tava de cuptor, lasand o distanta de 5-6 cm intre ei. Ii mai lasam sa dospeasca 20 de minute. Dupa ce au dospit, ii ungem cu  ou amestecat cu lapte si ii coacem in cuptorul preincalzit, la 200°C, pentru 5 minute, apoi inca 15 minute la 180°C. La final, trebuie sa fie frumos rumeniti. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert croissante cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert croissante duo

Postat de deyutzky

Desert croissante duo

Intr-un bol punem 400 g faina(la final daca mai e nevoie adaugati si restul). In centrul ei facem o adancitura in care adaugam apa calduta, zaharul si drojdia. Amestecam cu o lingura de lemn...

Citeste continuarea

Desert croissante umplute

Postat de mirela0911

Desert croissante umplute

Se incalzeste laptele usor impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga drojdia, se amesteca si se lasa apoi deoparte, la loc caldut. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2017, 11:56
asa cum spuneam,imi iau cana cu ce-o fi....si vin
la 17.05.2017, 12:01
vin si eu cu cafeaua
la 17.05.2017, 13:31
la 17.05.2017, 13:38
Delicioase!
la 17.05.2017, 13:42
As manca pe nerasuflate doua o data!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking