Ingrediente
- 6 felii de pâine toast
- 2 felii de cașcaval (șvaițer)
- 2 felii de șuncă presată
- 2 ochiuri
- 2 linguri de maioneză
- 4-6 felii de roșii
- 2 frunze de salată
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
Mod de preparare
Se spală frunzele de salată și se scurg de apă. Roșiile se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se taie felii cu grosimea de 7-8 mm.
Se face o maioneză ușoară dintr-un gălbenuș de ou, fiert tare, 1-2 lingurițe de muștar clasic și 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.
Se prăjesc, la prăjitorul de pâine, cele 6 felii de pâine toast, iar la două dintre ele se decupează un cerc în mijloc, cu o formă specială.
Se fac două ochiuri.
Se unge prima felie de pâine prăjită cu o lingură de maioneză și se pun deasupra câte trei felii de roșii și câte o frunză de salată.
Se pune a doua felie de pâine toast prăjită, (dacă a mai rămas puțină maioneză se poate unge) după care se pune felia de cașcaval și apoi cea de șuncă presată.
Peste acest ansamblu culinar se pune ochiul și se acoperă cu felia de pâine prăjită decupată, în așa fel ca prin cerc să se vadă gălbenușul. Se condimentează cu sare, piper și boia de ardei dulce.
Se poate servi imediat, crocant, sau, cine dorește, mai poate lăsa puțin sandvișul, ca să se înmoaie feliile de pâine prăjită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Club sandwich cu ou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
|