Cnedle
Postat de RODIMUR in Dulciuri 5 Oct 2017 | 7619 vizualizari
În Bucovina, găluștele cu prune se numesc "cnedle" (unii le numesc "cnele") și așa le știu și eu de când eram copil.
Denumirea vine din Balcani, unde se fac astfel de găluște, pe care ei le numesc "knedle".
(https://www.youtube.com/watch?v=VQyZHtuwDNs)
Pe internet sunt zeci de rețete de cnedle (eu așa sunt obișnuită să le numesc!), dar eu am urmat rețeta de la mămica mea. Cnedlele se pot prepara și iarna, când nu mai sunt prune. Atunci se pot umple cu magiun, sau cu alt tip de gem, bine legat.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 19 cnedle. Cam mari, pentru că, oricât am ales, prunele nu sunt mici. Poate ar fi trebuit să folosesc numai câte o jumătate de prună, dar nu m-am îndurat să mă abat de la rețetă, mai ales că n-am mai făcut cnedle de mulți ani...
Inapoi la reteta
|