Coada de salau cu cartofi dulci

Postat de mihaelar63 in Salau
7 Dec 2016 | 4317 vizualizari
Coada de salau cu cartofi dulci

 Am avut portionata o coada frumoasa de salau, cam de un kilogram. Ca si garnitura, am ales cartofi dulci. Este pentru prima data cand ii gatesc. Cartofii dulci sunt o surpriza placuta. Nu ma asteptam sa-mi placa atat de mult. Ii asociam vizual cu dovleacul copt care din motive necunoscute, nu se potriveste cu digestia mea :d. Cartoful dulce este benefic pentru sanatate, contine o gramada de vitamina A. Cu efort minimum, am obtinut o masa gustoasa si sanatoasa. Pentru preparare, am folosit vasul grecesc gastra din ceramica smaltuita.  

Ingrediente

  • 1 kg salau [coada]
  • 1 kg cartof dulce
  • 6 catei usturoi
  • 3 ardei iuti
  • 3 linguri ulei masline
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita fulgi chilli
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 lingurita chimion pulbere
  • sare de Hymalaia
  • patrunjel verde tocat
  • ceapa verde

Mod de preparare

  1. Spalati si curatati legumele.
  2. Spalati si sarati pestele.
  3. Cu un cutit ascutit, se fac pe salau crestaturi in care se introduc feliute de usturoi si de ardei iute.
  4. Se stropeste salaul cu ulei de masline si se asaza in vasul de ceramica smaltuit.
  5. Cartoful dulce se feliaza si se amesteca intr-un vas cu sare, rozmarin tocat, praf de chimion, fulgi de chilli si ulei de masline.
  6. Distribuiti cartofii pe langa peste.
  7. Se pune capacul la vas si se da la cuptor 30 minute.
  8. Dupa acest timp, se scoate capacul si se mai pune vasul la cuptor inca 10 minute, pentru rumenire.
  9. Se serveste cu multa verdeata tocata, codite de ceapa si patrunjel verde.
  10. La servire, alaturati, pentru doritori, si lamaie.
  11.      Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Coada de salau cu cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Retete similare

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Postat de mirela0911

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si...

Citeste continuarea

Salau cu zucchini

Postat de mihaelar63

Salau cu zucchini

Medalioanele de salau se spala si se asaza in tava. Sarati pestele si stoarceti zeama de  lamaie  proaspat,  peste fiecare bucata. Dovlecelul se curata de coaja...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.12.2016, 06:14
m-ar tenta sa -mi caut un loc la masa ta ;_)
la 08.12.2016, 08:01
Super!
la 08.12.2016, 08:55
peste de la Mihaela , o bunatate
la 08.12.2016, 08:59
bun bun
la 08.12.2016, 09:16

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking