Coaste de miel cu mustar si miere, preparate cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver

Postat de merisor67 in Oaie
17 Apr 2016 | 4179 vizualizari
Coaste de miel cu mustar si miere, preparate cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver

Pot sa spun ca sunt cele mai reusite coaste de miel pe care le-am preparat pana acum si asta datorita aparatului de marinat FoodSaver. Este foarte util cand vine vorba de marinarea carnurilor, pentru ca prin vidare carnea isi deschide porii si primeste in interiorul ei toate aromele cu care o marinam, devenind in acelasi timp foarte suculenta.

Ingrediente

  • 750 g coaste de miel
  • Pentru marinat:
  • 100 g mustar clasic
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • o doza de bere
  • ghimbir ras
  • 1 foaie dafin
  • 2-3 frunze busuioc
  • In plus pentru preparat:
  • ulei
  • 1 lingura miere
  • boia de ardei afumata
  • Pentru garnitura:
  • 500 g cartofi albi
  • 250 g rosii cherry
  • 25 g unt
  • rozmarin

Mod de preparare

Portionam coastele de miel in asa fel incat fiecare portie sa contina doua vertebre.

Preparam marinata.

Curatam usturoiul, il pisam in mojar impreuna cu sare, piper si ghimbirul ras si obtinem o pasta pe care o amestecam cu mustarul.

Cu aceasta pasta vom masa carnea de pe coastele de miel si le lasam cateva minute sa se odihneasca, apoi le asezam in caserola pentru marinare FoodSaver si adaugam berea peste ele, frunze rupte de busuioc si o foaie de dafin.

 Inchidem caserola cu capacul din dotare si comutam butonul pe pozitia pentru vidare.

Conectam caserola la aparatul de vidat Food Saver si vidam de doua sau chiar trei ori, pentru un rezultat mai bun.

Deconectam caserola de la aparatul Food Saver, comutam butonul pe pozitia inchis si dam caserola la frigider pentru o ora.

Dupa acest interval, scoatem coastele de miel din caserola si le transferam intr-o tava de copt, unsa cu ulei.

Printre coaste, asezam felii de cartofi masate cu putin unt si condimentate cu sare si piper, precum si crengute de rozmarin si rosii cherry cu ciorchine cu tot.

Dam tava la cuptor pentru 40-45 de minute, sau pana cand atat coastele cat si cartofii sunt bine rumenite.

Pe parcurs, mai invartim coastele de pe o parte pe cealalta si le mai stropim cu cate putina marinata.

Dupa stingerea focului, ungem coastele cu putina miere, cu ajutorul unei pensule si presaram boia de ardei afumata, peste ele.

Le mai lasam la cuptor asa unse, cu focul stins, 5-6 minute, apoi le servim cu mare pofta.

Sunt delicioase in aceasta combinatie si merg servite mai ales cu mustar.

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de miel cu mustar si miere, preparate cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de ied

Postat de simona72

Tocana de ied

Carnea am curatat-o de pielite, am taiat-o in bucati si am uscat-o cu prosoape de hartie. Am facut o marinata din: 1 cana must, 2 linguri ulei de masline,sare, piper,amestec de mirodenii pentru...

Citeste continuarea

Pulpa de miel la cuptor cu afumatura

Postat de MotanLaOale

Pulpa de miel la cuptor cu afumatura

Pulpa se curata, se spala si se usuca cu un prosop absorbant. Se fac taieturi adanci pe toata latimea ei din 3 in 3 centimetri pe ambele parti. Se presara sare grunjoasa, piper si boia si se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 17.04.2016, 19:29
Mama, ce bunatate ai facut!
la 17.04.2016, 19:45
Deliciooaassee!
la 17.04.2016, 19:46
Arata bine
la 17.04.2016, 19:47
faina combinatie, as gusta si eu un pic chiar daca nu sunt prietena cu mielul
la 17.04.2016, 19:53
bune rau

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking