Stufat de miel

Postat de AlexTeacher in Oaie
4 Apr 2018 | 7037 vizualizari

 Se face atat de simplu, este fraged si aromat! Garantat cel mai bun stufat de miel!

Ingrediente

  • 700 g pulpa de miel
  • 10 frunze menta
  • 1 lime
  • 1 lingurita curcuma
  • ½ lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 6 fire ceapa verde
  • 6 fire usturoi verde
  • 100 ml vin rose
  • 50 ml ulei masline
  • sare si piper dupa gust
  • 3 foi de dafin
  • ½ lingurita piper cu lamaie
  • 800 ml apa

Mod de preparare

Taie ceapa si usturoiul verde rondele. Taie carnea perpendicular pe fibra in cuburi mai mari. Carnea a fost curatata inainte de grasime si pielite. Incinge bine uleiul intr-un tuci si caleste carnea pe toate partile pana prinde culoare. Adauga apoi ceapa si usturoiul verde. Lasa putin pe foc pana se inmoaie. Adauga sare dupa gust, curcuma, coriandru, cimbru, amestec de piper cu lamaie, chimion si foi de dafin. Amesteca bine condimentele si adauga sucul de la jumatate de lime. Stinge apoi cu vinul rose si lasa pe foc sa scada. Adauga menta tocata marunt si apoi pcana de apa calduta. Da focul mai mic, pune capacul si lasa sa fiarba pana carnea este bine facuta. Intre timp adauga treptat cate o cana de apa calda atunci cand scade prea mult lichidul din oala.

Cand stufatul este gata, adauga sucul de la cealalta jumatate de lime, menta verde si patrunjel proaspat tocat. Stropeste cu putin ulei de masline si serveste alaturi de mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de miel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Retete similare

Stufat de miel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de Oana

Stufat de miel la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si seteaza programul Brown/Sote pentru 5 minute. Cand uleiul s-a incins pune carnea de miel taiata...

Citeste continuarea

Stufat de miel

Postat de eumimi

Stufat de miel

Mai intai punem la fiert carnea de miel, doar cat sa dea in cateva clocote. Punem carnea fiarta intr-un vas de yenna sau intr-o tava, adaugam usturoiul tocat, bulionul dizolvat in apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2018, 15:12
Garantez ca-i cel mai bun!
la 04.04.2018, 16:11
la 04.04.2018, 16:21
la 04.04.2018, 17:45
O bunaciune stufatul! Cand eram copil, facea Iaiaca mea
la 04.04.2018, 18:58
cat de bun e! ne place mult de tot!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking