Coaste de porc picante cu cartofi la cuptor

Postat de cristeena20 in Porc
19 Mai 2018 | 3919 vizualizari
Coaste de porc picante cu cartofi la cuptor

Coastele de porc se prepara in diferite feluri si se condimenteaza in functie de preferinte. Eu va propun aceste coaste la cuptor, picante si servite alaturi de cartofi crocanti si aromati.

Ingrediente

  • 1 scarita de coaste de porc
  • sare, piper alb, sos tabasco
  • praf de usturoi
  • 2 lunguri de mustar
  • 2 linguri de sos barbeque
  • 2 linguri pasta de ardei paprika
  • cimbru uscat
  • cartofi noi
  • rozmarin proaspat
  • ulei de masline, 2 linguri untura de porc
  • 1-2 pahare vin alb

Mod de preparare

Bucata de carne se spala, se usuca cu un servetel si se tempereaza: ungem cu sos tabasco, pasta de ardei, sosul barbeque si mustarul-ungem peste tot si presaram apoi cu sare, piper, praf de usturoi si putin cimbru uscat. Lasam sa stea asa cateva ore acoperit la frigider. 

 Incalzim cuptorul la 180-200 grade C si punem carnea sa se gateasca, dupa ce am pus untura din loc in loc. Dupa 30-40 minute, o intoarcem si turnam putin vin sa nu se arda. Cand e aproape gata, punem tava cu cartofi si lasam inca 15 minute-intre timp mai intoarcem coastele o data si mai turnam vin. 

Cartofii se spala cu coaja cu tot si ii taiem in 4 sau 6 pe lungine. Ii uscam cu un prosop, punem ulei de masline, rozmarin si sare, piper, praf de usturoi si eventual boia. Amestecam bine si in tava mare patrata de la cuptor intindem hartie de copt si asezam cartofii rasfirati unul cate unul. Nu le trebuie mult timp sa se coaca.

La final, scoatem carnea, o portionam si din vasul in care am facut carnea, punem iar pe aragaz, turnam inca vin alb si dam la foc domol sa formam un sos. Amestecam cu o lingura de lemn, si la final dupa 3 minute punem putin demiglasse (1 lingurita cu apa). Mai dam 2 clocote si turnam printr-o sita peste carne. 

Servim cu un vin rosu sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste de porc picante cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de porc cu telina si busuioc

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de porc cu telina si busuioc

Carnea tocata se pune intr-un castron,se pun condimentele si ceapa tocata marunt. Telina se da pe razatoare (ar fi mai bine pe cea mica), frunzele de busuioc se toaca cat mai marunt cu un...

Citeste continuarea

Ostropel cu carne de porc

Postat de sufletista

Ostropel cu carne de porc

Carnea de porc o taiem bucati si o punem la fiert in apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie, dupa care mai lasam sa fiarba cca 5 minute Intre timp curatam legumele, ceapa o tocam marunt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2018, 19:13
la 19.05.2018, 20:15
tare bune
la 19.05.2018, 21:20
Ce faine ti-au iesit!
la 19.05.2018, 22:22
bune
la 19.05.2018, 22:57
Yami! :_bd

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking