Coaste fierte in bere

Postat de oanapl in Porc
10 Feb 2019 | 4249 vizualizari
Coaste fierte in bere

Pentru această rețetă delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de-a Bucatarasului. A ieșit grozav de bună și ne-a plăcut foarte mult!Mulțumesc pentru inspirație! :X

Ingrediente

  • 2 buc coaste de porc
  • 2,5 litri bere (cât să acopere)
  • 4-5 buc foi de dafin
  • 2 morcovi
  • ½ buc țelină
  • 1 ceapă
  • 1 lingură piper boabe
  • Sare (dupa gust )
  • cimbru
  • ·
  • Pentru glazură:
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 1 linguriță boia dulce
  • 2 linguri cremă de otet balsamic
  • 1 linguriță condimente pentru coaste
  • Piper mozaic

Mod de preparare

Pui coastele într-o oală încăpătoare. 
Pui foile de dafin (eu nu am avut), cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și ceapă. Adaugi berea (cât să acopere). 
Pui la fiert pe foc, până când carnea devine ff fragedă (cca 2 ore). 
Le scoți, le pui într-o tavă și le ungi cu un amestec de sos de soia, cremă de oțet balsamic, miere, boia dulce si condimente pentru coaste. 
Le ungi bine pe o parte și le bagi la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 minute. 
După aceea, le scoți, le întorci și le ungi și pe partea cealaltă și le mai lași la cuptor pentru încă 4 minute.

În ultimele 2 minute crești temperatura cuptorului la 210 grade C, pentru a se realiza o glazură lipicioasă.

Noi le-am servit cu legume mexicane, dar le puteti servi si cu cartofi facuti la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste fierte in bere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Postat de Bucataras

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Coastele se pun intr-o oala incapatoare; Se pun foile de dafin si boabele de piper in oala; Se adauga berea (cat sa acopere), urmata de morcovi, pastarnac, telina si ceapa; Se pune...

Citeste continuarea

Coaste de porc fierte in bere

Postat de AlexTeacher

Coaste de porc fierte in bere

Lasa coastele la marinat in bere, circa 24-48 de ore sau, daca nu ai timp, pune-le la fiert in bere, impreuna cu foile de dafin si piperul boabe. Lasa carnea sa fiarba la foc potrivit 2,5 - 3 ore....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2019, 21:10
la 10.02.2019, 21:12
la 10.02.2019, 21:34
Pffff, venim şi noi la o porţie!
la 10.02.2019, 21:48
Ce arata . Vreau și eu .
la 10.02.2019, 21:58

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking