Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Postat de Bucataras in Kamis
29 Noi 2017 | 20543 vizualizari

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se rumeneasca la cuptor.  Cartofii au iesit si ei gustosi cu doar cateva condimente. Reteta video o gasesti mai sus. 

Ingrediente

  • Coaste de porc – 4 buc
  • Bere – 3,5 litri (cat sa acopere)
  • Foi de dafin Kamis – 4-5 buc
  • Morcovi – 3 buc
  • Pastarnac – 1 buc
  • Telina – ½ buc
  • Păstârnac – 1 buc
  • Ceapă – 1 buc
  • Piper boabe – 1 lingura
  • Sare Kamis – dupa gust

Pentru glazura:

  • Sos de soia – 6 linguri
  • Miere – 3 linguri
  • Boia dulce Kamis – 1 lingurita
  • Crema de otet balsamic – 3 linguri
  • Condimente pentru coaste Kamis – 1 lingurita
  • Piper mozaic Kamis – după gust

Pentru cartofi:

  • Cartofi – 1,5 kg
  • Ulei de măsline – 40 ml
  • Rozmarin – 1 linguriță
  • Usturoi granulat – 1 linguriță
  • Sare și piper – după gust

Mod de preparare

Coastele se pun intr-o oala incapatoare;

Se pun foile de dafin si boabele de piper in oala;

Se adauga berea (cat sa acopere), urmata de morcovi, pastarnac, telina si ceapa;

Se pune la fiert pe foc, pana carnea devine ff frageda (cca 2 ore);

Se scot, se pun intr-o tava si se ung cu un amestec de sos de soia, crema de otet balsamic, miere, boia dulce Kamis si condimente pentru coaste Kamis;

Se ung bine pe o parte si se baga la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 min;

Dupa aceea, se scot, se intorc si se ung si pe partea cealalta si se mai lasa la cuptor pentru inca 4 min;

In ultimile 2 minute se muta temperatura cuptorului pe 210 grade, pentru a se realiza o glazura lipicioasa;

Cartofii se spala bine, se taie in 4 si se stropesc cu ulei de masline;

Se condimenteaza cu rozmarin, sare, piper si usturoi granulat;

Se baga in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt, pentru cca 20-25 min, la 180 grade pana intra furculita  in ei usor;

Se da parmezanul pe razatoare, se presara pe deasupra si se mai lasa cca 2 min la gratinat;

 

Se servesc impreuna cu coastele;

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Vin fiert Kamis

Postat de Bucataras

Vin fiert Kamis

Vin fiert Kamis Classic Se pune vinul la fiert pe foc mic, pentru a nu pierde taria alcoolica. Se adauga zaharul, apoi un plic condimente vin fiert Kamis si se lasa pe foc pana se...

Citeste continuarea

Piept de pui in crusta de mustar

Postat de Bucataras

Piept de pui in crusta de mustar

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius; Taie fiecare piept de pui pe jumatate, pentru a realiza 4 bucati; Optional puteti bate puiul cu un ciocan de carne pentru a-l subtia putin;...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 29.11.2017, 18:29
Sunt pe lista mea....am zis sa le inec si-n bere, am incecat inecate-n bere si puse pe gratar.....
la 29.11.2017, 18:41
Hopa,aici era ))
la 29.11.2017, 18:55
Yummy!
la 29.11.2017, 19:19
Credeai ca ratez? )
la 29.11.2017, 20:41
Tare bune sunt🍻

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking