Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Postat de Bucataras in Kamis
29 Noi 2017 | 39243 vizualizari
Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se rumeneasca la cuptor.  Cartofii au iesit si ei gustosi cu doar cateva condimente. Reteta video o gasesti mai sus. 

Ingrediente

  • Coaste de porc – 4 buc
  • Bere – 3,5 litri (cat sa acopere)
  • Foi de dafin Kamis – 4-5 buc
  • Morcovi – 3 buc
  • Pastarnac – 1 buc
  • Telina – ½ buc
  • Păstârnac – 1 buc
  • Ceapă – 1 buc
  • Piper boabe – 1 lingura
  • Sare Kamis – dupa gust

Pentru glazura:

  • Sos de soia – 6 linguri
  • Miere – 3 linguri
  • Boia dulce Kamis – 1 lingurita
  • Crema de otet balsamic – 3 linguri
  • Condimente pentru coaste Kamis – 1 lingurita
  • Piper mozaic Kamis – după gust

Pentru cartofi:

  • Cartofi – 1,5 kg
  • Ulei de măsline – 40 ml
  • Rozmarin – 1 linguriță
  • Usturoi granulat – 1 linguriță
  • Sare și piper – după gust

Mod de preparare

Coastele se pun intr-o oala incapatoare;

Se pun foile de dafin si boabele de piper in oala;

Se adauga berea (cat sa acopere), urmata de morcovi, pastarnac, telina si ceapa;

Se pune la fiert pe foc, pana carnea devine ff frageda (cca 2 ore);

Se scot, se pun intr-o tava si se ung cu un amestec de sos de soia, crema de otet balsamic, miere, boia dulce Kamis si condimente pentru coaste Kamis;

Se ung bine pe o parte si se baga la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 min;

Dupa aceea, se scot, se intorc si se ung si pe partea cealalta si se mai lasa la cuptor pentru inca 4 min;

In ultimile 2 minute se muta temperatura cuptorului pe 210 grade, pentru a se realiza o glazura lipicioasa;

Cartofii se spala bine, se taie in 4 si se stropesc cu ulei de masline;

Se condimenteaza cu rozmarin, sare, piper si usturoi granulat;

Se baga in cuptor, intr-o tava cu hartie de copt, pentru cca 20-25 min, la 180 grade pana intra furculita  in ei usor;

Se da parmezanul pe razatoare, se presara pe deasupra si se mai lasa cca 2 min la gratinat;

 

Se servesc impreuna cu coastele;

Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Carnati de casa

Postat de Bucataras

Carnati de casa

Carnea si slanina se toaca prin sita fina a masinii de tocat; Se condimenteaza cu boia dulce, iute, condimente pentru carnati, usturoi granulat, sare, piper si cele 2 polonice de supa de...

Citeste continuarea

Humus reteta cu ardei copti

Postat de Bucataras

Humus reteta cu ardei copti

Humus reteta Pune ardeii kapia intr-o tava cu hartie de copt si stropeste-i cu ulei de masline; Pune-i in cuptor la copt; Pune nautul (inca fierbinte) intr-un castron. Daca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2017, 18:29
Sunt pe lista mea....am zis sa le inec si-n bere, am incecat inecate-n bere si puse pe gratar.....
la 29.11.2017, 18:41
Hopa,aici era ))
la 29.11.2017, 18:55
Yummy!
la 29.11.2017, 19:19
Credeai ca ratez? )
la 29.11.2017, 20:41
Tare bune sunt🍻

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking