Cocoradă cu prune

Postat de Sidy in Dulciuri
20 Noi 2012 | 5632 vizualizari
Cocoradă cu prune

Pe vremuri, cand se facea painea la tara, in cuptorul de afara, cu lemne, se faceau si aceste minunate cocorade cu prune. De fapt sunt niste placinte cu prune, care pot fi de post- asa cum le-am facut eu- sau unse cu ou deasupra, inainte de a se da la copt in cuptor. Dar....in ziua de azi le facem in cuptorul de la aragaz....

Ingrediente

  • pentru aluat
  • 600 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • pentru umplutura
  • 1 kg prune fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Intr-un bol mai mare amestecam faina cu sarea si apa calduta, adaugata putin cate putin. Framantam bine aluatul pina se desprinde de peretii vasului, apoi adaugam 50 ml de ulei si mai framantam putin pina se omogenizeaza.

Presaram faina pe o suprafata plana si asezam aluatul , apoi il inpartim in 6 bile egale.Le acoperim si le lasam sa se odihneasca 15 minute, chiar daca nu au drojdie in ele.

Dupa trecerea timpului , luam pe rand cate o bila, pine deasupra ei putin ulei si o intindem cu mana in toate partile pina se face o foaie subtire de tot.

Pe jumatate foaia punem jumatati de pruna in care presaram zahar amestecat dinainte cu scortisoara.

Rulam apoi foaia cum se vede in imagine si o rasucim in spirala.

Punem cocoradele pe tava in care am pus hartie de copt.

In prealabil am incalzit cuptorul la 180 de grade.

Dam tava la cuptor sa se coaca, aproximativ 45 de minute, pina se rumeneste deasupra si aluatul este copt.

Daca doriti, la servire se poate presara zahar praf deasupra.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cocoradă cu prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Retete similare

Cocorada ardeleneasca

Postat de CramaHaiducilor

Cocorada ardeleneasca

Se pune drojdia la dospit cu apa calaie, o lingura de faina si un praf de sare. Se adauga apoi cate un pic de faina si apa pana se amesteca si devine un aluat ca de pita de casa, nici prea moale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2012, 14:26
bune bune
la 20.11.2012, 14:32
are occidentul asa ceva ? Pana sa-i pacaleasca pe negri si pe ameriindieni mancau te miri ce , asa ca de unde traditii culinare taranesti ? Si tot noi suntem aia prostii ...
la 20.11.2012, 14:56
la 20.11.2012, 15:04
foarte bune
la 20.11.2012, 15:08
bune

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking