Ingrediente
- 1 cocoșel (in jur de 500 gr)
- 15 gr ulei de masline
- 20 gr bulion concentrat de rosii
- 2 catei de usturoi
- 4 andive- 500 gr
- 10 gr ulei de masline
- sare, piper
- cimbru uscat
Mod de preparare
Curatati si tocati marunt usturoiul.
Amestecati uleiul cu concentratul de rosii si usturoiul.
Ungeti bine cocoselul cu pasta obtinuta.
Puneti-l intr-un vas pentru cuptor.
Se indeparteaza cotorul si se spala rapid sub apa rece andivele.
Taiati-le in 2 daca sunt mari si depuneti-le in jurul cocoselului. Ungeti-le cu un pic de ulei.
Puneti sare, piper si cimbru uscat.
Acoperiti (cu o foaie de aluminium eventual) si dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 30 de minute.
Descoperiti, adaugati 150 ml de apa fierbinte si dati din nou la cuptor pentru inca 30 de minute.
Verificati daca mai trebuie apa si arozati cocoselul si andivele din cand in cand.
Serviti 1/2 cocosel cu 2 andive/ persoana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cocosel cu andive la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|