Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

Postat de cristeena20 in Peste
28 Ian 2015 | 4849 vizualizari
Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

E destul de greu de preparat aceasta reteta daca nu aveti ingredientele necesare , specifice din Portugalia. E inca una din sutele de retete minunata facute cu acest tip de cod bacalhau . Daca aveti ocazia sa faceti rost de el incercati aceasta reteta. Cu siguranta va va placea mult. Totodata acest carnat e unul special si nu se poate inlocui cu alt tip. Dar eu va impartasesc reteta pe care am rpeparat-o recent.

Ingrediente

  • 2-3 bucati de cod bacalhau
  • 3 cepe medii
  • 1 foaie de dafin
  • ulei de masline
  • sare, piper alb, 1 pahar de vin alb
  • 1 kg de frunze de grelos (frunze de nab)
  • 2 bucati carnat alheira
  • 1 paine mica de porumb (broa)
  • 5-6 catei de usturoi

Mod de preparare

Pestele bacalhau e un peste cod sarat si uscat , care se tine la inmuiat in apa rece in prelabil 1-2 zile, sch8imbandu-se apa de mai multe ori. Bucatile de peste vor creste si se pot folosi pe moment sau pune la congelator. Eu am avut in congelator gata inmuiate si le-am pus la fiert cu apa cu ulei de malsine, boabe de piper si cateva crengute de coriandru proaspat. Am fiert cca 15 minute si l-am scos sa se raceasca putin. Apoi l-am desfacut in bucati mai mici, potrivite, alegand cu grija oasele. Dam deoparte.

Ceapa se taie solzi si o punem la calit cu ulei de masline si dafin, la foc mediu, sa nu se arda. Acoperim tigaia cuc apac si lasma sa se inmoaie. Cand e aproape gata adaugam cativa catei de usturoi pisati si vinul alb. Lasam la foc mai mare sa scada vinul si apoi punem sare si piper alb macinat. Cand ceapa e inmuiata bine aduagam pestele in tigaie si amestecam cu grija. lasand inca cca 10 minute, lasand sa se omogenizeze frumos ingredientele la foc mic.

Frunzele de grelos (de nab) se aleg si se spala, apoi le fierbem in apa cu sare clocotita. Le lasam cca 5-10 minute si le strecuram . Le tocam nu foarte marunt si le saltam in tigaie cu ulei de masline si usturoi cca 5 minute.

Alheira -un carnat special portughez, inventat aici de evrei si care contine paine si carne de obicei de pasare)- se desface de piele si se taie felii.

Painea de porumb (sau puteti folosi paine de casa) se taie cubulete si se pune in tigaie cu ulei de masline si praf de usturoi sa se caleasca putin-cca 3 minute.

Intr-un vas termorezistent stropit cu ulei de masline punem feliile de alheira intr-unh strat generos-deasupra punem pestele cu sosul de ceapa si peste aranjam grelos-frunzele de nab si apoi presaram cuburile de paine. Mai stropim cu ulei de masline-si dma la cuptorul incins pana cubuletele de paine capata o culoare frumoasa. Cca 15 minute.

Servim alaturi de vin rosu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata de cod afumat

Postat de Bunica

Salata de cod afumat

Peștele afumat curățat de oase se sfarmă în bucăți mici. Ceapa curățată, tăiată julien frecată cu sare se lasa 10 minute la macerat in oțet, după care se scurge oțetul....

Citeste continuarea

Saramura de peste

Postat de simona72

Saramura de peste

Curatam pestele de solzi si intestine. Ii spalam bine cu apa din abundenta. Daca sunt mai mici le puteti lasa capetele si cozile (da mai bine), dar daca sunt mai mari si nu va incap pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2015, 14:51
Ce reteta interesanta , si ce-mi place cum ai scris "Bucatile de peste vor creste" . Nu cred ca voi gasi prea curand ingredientele necesare pe aici , dar cine stie
la 28.01.2015, 14:58
cand merg la oradea promit ca iti duc cateva bucati sa le incerci..sigur le vei adora. dar trebuie sa faci aceste retete specifice cu bacalhau.Cat despre crescut, sa stii ca e spectaculos. Cand le cumperi sarate sunt subtiri si cand le inmoi cresc in grosime. Cele mai bune sunt cele care sunt mai crescute si mai groase dupa inmuiat. Aici e pestele favorit- dar e si scump
la 28.01.2015, 15:05
super
la 28.01.2015, 15:17
Interesant! Iar ingredientele și mai interesabte!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking